MESLEK KOMİTESİNDE EĞİTİM KURUMLARINA ZİYARET


MUTSO 11’inci Meslek Komitesi, hijyen ve mesafe kurallarına uymaya özen göstererek üye ziyaretlerine yeniden start verdi. Heyet, bu yıl ilk kez eğitim öğretime açılan Muğla Final Akademi, Özel Muğla Sınav Koleji ile Bahçeşehir Koleji Muğla Kampüsünü ziyaret ederek  yeni eğitim öğretim yılı için başarılar diledi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Eğitim Meslek Komitesi olan 11’inci Meslek Komitesi, pandemi süreci öncesi başlattığı üye ziyaretlerine yeniden start verdi. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, 11’inci Meslek Komite Başkanı Hüseyin Özgül ve komite üyelerinin katılım sağladığı ziyaretler maske ve hijyen kuralları dikkate alınarak gerçekleştirildi. Muğla Final Akademi, Özel Muğla Sınav Koleji ve Bahçeşehir Koleji Muğla Kampüsüne yapılan ziyaretlerde sektörün yaşadığı sıkıntılar dile getirildi.

Ziyaretlerde, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı için başarılar dileyen MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, eğitim sektörünü bünyesinde barındıran 11’inci meslek komitesinin özveri ile çalıştığının altını çizerek, Eğitimde yüzde 8 olarak uygulanan KDV’nin yüzde 1 olarak revize edilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını ve sonuç alındığını hatırlattı. Başkan Ercan, sektörün yaşadığı sorunlara çözüm bulunması noktasında komite ve MUTSO olarak her türlü çalışmaya destek vermeye hazır bulunduklarını ifade etti.

Ziyaretlerde, Muğla Final Eğitim Kurumları Yöneticisi Ali Coşkun, Özel Muğla Sınav Koleji Kurucusu Ahmet Gegez, Bahçeşehir Koleji Muğla Kampüsü Kurucu Temsilcisi Abdurrahim Tuna ile okul müdürleri ile görüşüldü. Pandemi süreci nedeniyle 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemini online olarak geçiren eğitim kurumları temsilcileri, yeni eğitim öğretim döneminde, gerekli tedbirler alınarak yüz yüze eğitimin yapılması gerektiğine dikkat çekti. Görüşmelerde, okulların sokaklardan daha güvenli olduğu vurgusu yapılırken, her türlü maske, hijyen ve mesafe kurallarının titizlikle uygulandığı görüldü. Okul alanları içerisinde tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden okul yetkilileri, online derslerde eğitim ve öğretim anlamında çok da sağlıklı ilerlenemediğini, eğitim için yüz yüze eğitimin son derece önem arz ettiğini, okullar olarak her türlü önlemin alındığını, ancak öğrencilerin okuldan çıktıktan sonra velilerinin sorumluluğunda olduğunu ve öğrencilerin ve velilerin bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

862

Haber görselleri