MİMARLAR VE MÜHENDİSLER BİR ARADA


MUTSO’nun 12’nci Meslek Komitesi Mimarlar ve Mühendisler, düzenlenen grup toplantısında bir araya gelerek sektörel sorunlara yönelik çözüm arayışında bulundu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın 17 Meslek Komitesi arasında bulunan, Mimarlar ve Mühendislere yönelik 12’nci Meslek Komitesi, düzenlediği grup toplantısıyla sektör temsilcilerini bir araya getirdi. 9 Şubat Cuma günü gerçekleştirilen toplantıya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişçigil, MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Salih Atayolu ile Muğla’da faaliyet gösteren mimar ve mühendisler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Komite Başkanı Atalay Hasdemir, “Burada, odamız hizmet alanı içerisinde yer alan 8 ilçemizde faaliyet gösteren 140’ı aşkın üyeyi bir araya getirmeyi amaçlayarak yola çıktık. Elbette ki herkesin bugün bu saatte burada olmasını bekleyemeyiz. Önemli olan çoğunluğu sağlayabilmektir. MUTSO bünyesinde meslek komitelerinin oluşturulmasının temel amacı: her sektörün kendi içerisinde yaşadığı sorunların tespiti ve çözüme ulaştırılmasıdır. Bizlerin de 12. Meslek komitesi üyeleri mimarlar-mühendisler olarak amacımız bu noktadan yola çıkarak: Üyelerimizi birbirleri ile tanıştırmak ve kaynaşmalarını sağlamak, Bireysel sorunlarımızı dile getirerek aslında hepimizin sorunu olan noktaları tespit etmek ve Komite olarak yaptırım gücümüze inanarak bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaları ve başvuruları yapmak.  Sizlerden ricamız sektörel sorunlarınızı burada bize aktarmanız ve çözümlerini tartışmamız.” dedi.

Hasdemir’in ardından söz alan  MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Şahin ise “Özellikle belirtmek istediğim husus: bu komite toplantılarında görüştüğünüz konuların ve sorunların, ilgili personel tarafından titizlikle kayıt altına alındığını ve yönetim kuruluna getirildiğidir. Bizler yönetim kurulu üyeleri olarak her sektörü temsilen orada görev yapıyoruz. Bu nedenle sektörel sorunları önemsiyor ve çözümleri konusunda çalışmaları yürütüyoruz. Bu bilinç ve düşünce ile her türlü soru ve sorununuzu burada dile getirmenizi rica ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Toplantıda; Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Emin Madran tarafından 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve Küçük Sanayi Sitesi hakkında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünden Denetmen Emre Haseki tarafından Sosyal Güvenlik Sisteminin Genel Yapısı, Sahte Sigortalık Problemi, Genel Sağlık Sigortası Değişiklikleri hakkında, Emeklilik Şefi Mahmut Murat tarafından emeklilik ve borçlanma konuları hakkında sunumlar yapılarak bilgi paylaşımında bulunuldu.

1272

Haber görselleri