MİNİK YAZARLAR OKURLARIYLA BULUŞTU


Muğla’nın Minik Yazarları projesi kapanış toplantısı gerçekleştirildi. 175 öğrencinin günlükleriyle oluşturulan kitap projesinde minik yazarlar okurlarıyla buluşurken, etkinliğin onur konuğu çocuk kitaplarının duayeni Yazar Gülten Dayıoğlu oldu.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliğinde, Menteşe ilçesinde öğrenim gören üçüncü sınıf öğrencilerine yönelik “Muğla’nın Minik Yazarları” isimli bir proje hayata geçirildi. Uzun çalışmalar sonrası, öğrencilerin günlüklerinden oluşan bir kitap olarak basılan projenin kapanış toplantısı 27 Mayıs Pazartesi günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Atatürk Kültür Merkezi (AKM) 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda gerçekleştirildi.

Çocuk ve gençlik edebiyatının öncülerinden Yazar Gülten Dayıoğlu’nun konuk olarak davet edildiği etkinlikte, Vali Esengül Civelek başta olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, öğrenciler, öğretmenler ve veliler yer aldı. Törene ayrıca MUTSO adına, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kayacık, Mehmet Dişcigil, Ömer Öcal, Meclis Üyeleri Pınar Canan Topuz, Ferudun Öztürk, Oğuz Oktay Turgut, Meslek Komite Başkanı Hüseyin Özgül katılım sağladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, 175 öğrencinin 60 gün boyunca tuttukları günlükler ile oluşturulan projenin tanıtım videosu, katılımcıların seyrine sunuldu. Sonrasında açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Ortak değerimiz eğitim. Bu değer doğrultusunda yapılan her çalışmayı önemsiyoruz.” diyerek  şunları kaydetti: “Muğla’nın Minik Yazarları projesi, ilimiz Menteşe ilçesindeki okullarda öğrenim gören ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerinin, Türkçe’nin inceliklerini tanımaları, Türkçe’yi özenli ve bilinçli biçimde kullanmayı öğrenmeleri, yeni fikirler üretmeleri ve yazar olma yönünde bireyler yetiştirilmesini amaçlamıştır. Bunun yanında dilimize sahip çıkmamız, onu güzel kullanmamız ve dilimizi en yalın şekilde kaleme dökerek, gelecek nesillere aktarılacak çalışmalarda bulunmamız, günümüzde artık çok önemli bir değerdir. Bu değerin de yeni nesiller tarafından özümsenmesi şüphesiz hepimizin üzerinde önemle durması gereken bir konudur. Bunun içindir ki, öğrencilerimizin okuma-yazmayı yeni öğrendikleri bu hassas dönemde, gerek kelime hazinelerinin geliştirilmesi ve gerekse onlara kitap sevgisinin aşılanmasına yönelik uygulamaya konulan Muğla’nın Minik Yazarları projesi, ilimiz eğitim tarihindeki yerini almıştır. Proje kapsamında toplamda 175 öğrencimizin kaleme aldığı günlükler, bugün elimizdeki bu esere dönüştürüldü. Projenin odamızda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, insana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu, bunun başını da eğitimin çektiğini dile getirmiştik. Bugün bu düşüncemizi bir kere daha yineliyor ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak yarınımız olan çocuklarımızın iyi bir eğitim düzeyine sahip olmalarını çok önemsediğimizi ve bunun kaçınılmaz bir gerçek olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.”

Başkan Ercan’ın ardından kürsüye davet edilen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, projenin çocukları okumayı ve yazdırmayı sevdirme noktasında son derece önemli olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ilimizde en önemli Sivil Toplum Kuruluşları arasında yer almaktadır. Muğla’nın eğitimini, çocuklarını kendine dert edinen, desteklerimizi hep yanımızda hissettiğimiz Muğla Ticaret ve Sanayi Odası başkanı ve yönetim kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum. Muğla’nın Minik Yazarları projesi kapsamında Menteşe’de 17 okuldan, 175 adet üçüncü sınıf öğrencisi 60 gün boyunca günlük tuttular. Beyza sayfalara kendilerini anlattılar. 60 günün sonunda, kurulan komisyon ile her öğrenciden bir gün seçilerek hazırlandı ve dört bin adet basıldı. Bu proje ayrıca, öğrencilerimizin, çocuk ve genç edebiyatının usta isimlerinden Gülten Dayıoğlu ile bir araya gelmesine vesile olmuştur. Gülten Dayıoğlu’nun her minik yazara rol model olacağına inanıyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından, Konuk Yazar Gülten Dayıoğlu hakkında hazırlanan tanıtım videosu katılımcıların seyrine sunuldu. Ardından sahneye davet edilen Yazar Gülten Dayıoğlu çocuklarla bir söyleşi gerçekleştirdi. Yazar Dayıoğlu’nun anılarını paylaştığı ve çocuklara tavsiyelerde bulunduğu söyleşi oldukça beğeni topladı.

651

Haber görselleri