MUĞLA 100 SEYAHAT ACENTESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK


MTP öncülüğünde düzenlenecek Muğla Tanıtım Gezisine, 100 Ege Bölgesi Seyahat Acentesi katılacak. Program kapsamında, kültür ve gastronomi turizmine yönelik gezi planı oluşturuldu.

Muğla Tanıtım Platformu öncülüğünde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yürütücülüğünde,  Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) destekleriyle, 100 seyahat acentesi Muğla’ya gelecek. 23-25 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek program kapsamında, Menteşe ve Yatağan ilçeleri ağırlıklı olmak üzere, Muğla’da info gezi gerçekleştirilecek.

TÜRSAB Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin ile TÜRSAB Muğla Temsilcisi ve MUTSO Meclis Üyesi Gürkan Tetik’in koordinatörlüğünde planlanan Muğla tanıtım gezisi, şu rotayı kapsayacak: Lagina, Strotonikia, Bozüyük, Belen Kahvesi, Damla Deresi, Kerimoğlu Türküsü Evi, Yeşilyurt (Pisi), Karabağlar Yaylası, Eski Muğla, Konakaltı Kültür Merkezi (düğün yemeği), Saburhane, Akyaka Azmak Gezisi, Nail Çakırhan Evi Gezisi, Marmaris Tekne Turu.

100 Seyahat Acentesine yönelik organize edilen gezi programında amaç, Muğla’nın kültür turizmi ve gastronomi turizmi açısından tanıtılması olarak planlandı.

Muğla Tanıtım Platformu (MTP)

Muğla Tanıtım Platformu (MTP); Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Menteşe Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile TÜRSAB’ın önderliğinde oluşturulan ve Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir arada olduğu bir platformdur. MTP; Arasta bölgesinden başlamak üzere kentsel sit alanının yaşatılması ve canlandırılması, kültürel dokunun ve kültürel değerlerin korunması, sürdürülebilir turizm yaklaşımıyla gelişiminin ve tanınırlığının sağlanması suretiyle Menteşe ekonomisinin canlandırılması amacını taşımaktadır.

712