MUĞLA KGK DİYARBAKIRLI KADIN GİRİŞİMCİLER İLE BULUŞTU


MUĞLA KGK DİYARBAKIRLI KADIN GİRİŞİMCİLER İLE BULUŞTU

Mart ayı girişimcilik ayı kapsamında Muğla ve Aydın Kadın Girişimciler Kurulları Diyarbakır ve Mardin de düzenlenen network toplantıları ve kadın girişimci buluşmalarına katılım sağlamak amacıyla Diyarbakır’a gittiler.  TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Ege Bölge Başkanı Esen Türker’in de yer aldığı etkinlikte ilimiz adına Muğla KGK Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, MUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Deniz Dakikoğlu, MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve KGK doğal üyesi Selma Ünal, Meclis Üyesi ve KGK Üyesi Pınar Canan Topuz, KGK Başkan Yardımcısı Duygu Ağırman ve KGK Üyesi Araştırma Görevlisi Büşra Tuncer katılım sağladı.

Heyet program kapsamında öncelikle TOBB Diyarbakır KGK Başkanı ve Üyeleriyle Diyarbakır Ticaret Borsasında bir araya geldi. Burada Muğla ekibinin “Diyarbakır’ı son yıllarda terör yerine turizm ile gastronomi ile ve girişimci kadınları ile duyar olduk. Bunun sırrı nedir?” sorusuna Diyarbakırlı kadın girişimlerin verdikleri cevap, kadınların gücünü ve inancını bir kez daha ortaya koydu.

“Bunun sırrı çaresizlik. Başka çaremiz yoktu. Çaresizlik bizim çaremiz oldu.”

Muğla KGK Başkanı Çahan, “81 ilin kadın girişimci kurulları, kadın girişimci sayısını arttırmak için gece gündüz çalışarak, üreterek, emek vererek ekonomiye düzeltene kadar çalışmaya devam diyor.” ifadelerine yerdi.

421

Haber görselleri