MUĞLA SARAYLISI VE MUĞLA KÖFTESİ İÇİN İLK DENETİMLER YAPILDI


MUTSO tarafından coğrafi işareti alınarak tescillenen Muğla Saraylısı ve Muğla Köftesi için firma denetimleri gerçekleştirildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın başvuruları sonucu coğrafi işaret alarak tescillenen ve geçtiğimiz Nisan ayında tanıtım toplantısı yapılan Muğla Saraylısı ve Muğla Köftesi için ilk aşama denetimler sona erdi. 17-26 Haziran tarihleri arasında MUTSO, Muğla Tarım İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü, Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi uzmanları tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, Muğla merkez ilçe Menteşe’de Muğla Köftesi ve Muğla Saraylısı üretim ve satışlarını yapan firmalar denetlendi.

Denetimler rutin olarak yılda bir defa gerçekleştirilecek olup, tescilli ürünlerin üretimi ve piyasaya arzı hususunda katılım sağlamak isteyen firmaların başvurularına istinaden ve tescilli ürünün tescile uygun olmayan üretim ve satışı noktasında şikayet olması halinde tekrarlanacak.

Türk Patent ve Marka Kurumunun Muğla Köftesi ve Muğla Saraylısı tescil koşullarına https://www.mutso.org.tr/duyurular/mugla-saraylisi-ve-mugla-koftesi-tescil-kosullari-hk/ adresinden ulaşılabilmekte olup, bu ürünlerin üretimini ve satışını sağlayan firmaların, ürün adına menülerinde ve işyerlerinde görünürlüğünü sağlamak istemeleri durumunda tescil koşullarını sağlamaları gerekmekte. Aksi takdirde yazılı uyarı sistemi uygulanacak.

MUTSO’nun yaptığı bu tescil çalışmaları, ürünün marka değerini korumak, doğru standartlarda üretimini sağlamak ve bu standardı ulusal ve uluslararası platformlarda doğru stratejilerle tanıtmak amacıyla yürütülmekte. Tescilli ürünlere önümüzdeki aylarda, şu anda askı sürecinde olan Muğla Tarhanası ve Kavaklıdere Cevizi’nin de eklenmesi bekleniyor.

576

Haber görselleri