Muğla Valisi Tavlı, MUTSO Temsilciliğini Ziyaret Etti


Muğla Valisi Orhan Tavlı, Datça’da bulunan kurum ve STK’ları ziyaret ederek ilçede yürütülen çalışmaları ve yatırımları yerinde inceledi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 11 Şubat Perşembe günü, Datça’da incelemelerde bulundu. Datça’da kamu kurum kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Vali Tavlı yapılan çalışmalar, projeler ve sorunlar hakkında bilgi aldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Datça Temsilciliğini ziyaret eden Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı MUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Deniz Dakikoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Selma Ünal ve Kadir Sevim ile Meslek Komite Başkanı Taner Kapçı ağırladı.

Ziyarette Odanın çalışmaları ve Datça’da faaliyet gösteren üyelerin sorunlarına ilişkin bilgi alan Vali Tavlı’ya Datça’da yaşanan sıkıntılar aktarıldı. Datça’nın ulaşım açısından kısıtlı bir ilçe olduğuna dikkat çeken MUTSO yetkilileri, bir kısmı yapılan Datça-Marmaris karayolunun tamamının sıcak asfalt yapılması gerektiğini, ayrıca Bodrum ile ulaşımı sağlayan feribot hattının yaz-kış standart olarak sürdürülmesi gerektiğini aktardılar. Ayrıca kötü havalarda da ulaşımın aksamaması amacıyla alternatif olarak deniz otobüsü seferlerinin oluşturulmasının avantajları konuşuldu. Yine özellikle yerli ve yabancı turistlerin ilçeye ulaşımlarının kolaylaştırılması amacıyla ilimizde bulunan iki havalimanından doğrudan servis olması gerektiğine dikkat çekildi. Vali Tavlı, Datça’ya deniz yoluyla ulaşım konusunda MUTSO yetkililerinden detaylı bir rapor talep etti.

Datçalı üyelerin sorunlarının aktarıldığı ziyarette, pandemi nedeniyle zaten zor bir süreçten geçen esnafa, MUÇEV tarafından kolaylık sağlanması gerektiği konusunda talepler iletildi. Ayrıca, özellikle yeme içme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin kapalı olmaları nedeniyle içinde bulundukları durumu aktaran MUTSO temsilcileri, bu işletmelerin kontrollü olarak açılmaları gerektiğini ifade ettiler. Datça’da MUTSO’nun iki kadın temsilcisi olan Selma Ünal ile Deniz Dakikoğlu ayrıca, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesinin projeleri hakkında Vali Tavlı’ya bilgi vererek özellikle ‘İşimiz Temiz’ projesi kapsamında Datça’nın hazır olduğunu ifade ettiler.

508

Haber görselleri