MUĞLA’DA 8 MART ETKİNLİKLERİ


Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Düzenlenen etkinliklere Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Osman Toprakçı, Müdür Yardımcıları Kudret Gültaş ve Seda Cesur, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, MUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Deniz Dakikoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal, KGK Başkan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Aslı Karataş, Duygu Ağırman, Aylin Kurt Özyurt, Feray Serat, kurul üyeleri Büşra Tuncer, Dr. Öğretim Üyesi Gülay Örmeci Güney, Dr. Öğretim Üyesi  Gamze Yüksel, Hicran Yeşertener, Pınar Canan Topuz, STK temsilcileri ile şehit ve gazi anneleri katıldı.

Etkinlikler ilk olarak  Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve  İstiklal Marşı’nın okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile başladı.

Törenin ardından Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan başta olmak üzere , kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınlar, girişimci kadınlar, STK temsilcileri, şehit ve gazi annelerin de katılımı ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Etkinlikler kapsamında kadınlardan oluşan heyet, Akyaka’da Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliğinde açılan bilgilendirme stantlarını ziyaret etti. Ardından tekne turu düzenlendi.

Akyaka’daki etkinliklerin sonrasında heyet,  Muğlaspor ile  Nevşehir Belediyespor karşılaşmasını izledi. Türkiye’de ilk kez bir futbol maçında protokolün da yer aldığı Şeref tribününü sadece kadınlar doldururken, yan hakem, dördüncü hakem ve gözlemcilerle tüm görevliler kadın olarak belirlendi.

645

Haber görselleri