MUĞLA’DA EN KIYMETLİ ŞENLİK: ÖĞRENME ŞENLİĞİ


Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Muğla’da düzenlenen ve 2 gün sürecek olan öğrenme şenliğine MUTSO’da tam destek verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen öğrenme şenliklerine Muğla’da büyük bir coşku ile destek verdi. 13 ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, resmi kuruluşlar, yerel yönetimler ile sivil toplum örgütlerinin katılımı ile 29 Eylül Perşembe günü başlayan şenlik 2 gün sürecek.

Şenliğin açılış törenine Vali Amir Çiçek, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal, Kültürel Eğitimler ve Faaliyetler Daire Başkanı Ersan Ulusan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Şenlikte Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil hazır bulunurken, MUTSO açtığı stant ile katılımcı ve ziyaretçilere helva ve gazoz ikramında bulundu.

Bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşüm gerçekleştirmek vizyonuyla başlatılan Öğrenme Şenlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezleri kursiyerleri tarafından halk oyunları, spor ve Mehteran Takımı gösterisi yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Çiçek ve beraberindeki heyet Halk Eğitim Merkezleri, kamu kurum kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından açılan stantları gezdi.

1422

Haber görselleri