MUĞLA'DAKİ FİRMALARA İHRACAT İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT


KOBİ’lerin uluslararasılaşmasına yönelik dünyanın en büyük ağı olan Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında 22-24 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan iş görüşme etkinliğinin tanıtımı amacıyla, MUTSO ev sahipliğinde basın toplantısı düzenlendi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın 2015 yılında dahil olduğu KOBİ’lerin uluslararasılaşmasına yönelik dünyanın en büyük ağı olan Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamında ihracat için girişimde bulunmak isteyen firmalara destek amaçlı 42 ülkeden 433 firmanın katılımı ile bire bir görüşmeler gerçekleştirilecek. Muğla’daki firmalar 22-24 Şubat tarihleri arasında MUTSO hizmet binasında yurt dışından firmalar ile görüşerek ihracat yapabilmek için fırsat yakalayacak.

Toplantıda konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, şunları kaydetti:“ İhracat yapan veya yapmak isteyen KOBİ niteliğindeki üyelerimizin ihracata kanalize olması için onlara hem eğitimler veriyor, hem de onları daha sık ziyaret ederek teşvik ediyoruz. Avrupa İşletmeler Ağı projesi, Batı Akdeniz Konsorsiyumu olarak tanımlanan Antalya KOSGEB Hizmet Müdürlüğü koordinatörlüğünde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Teknokent ile Odamız ortaklığında Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla bölgesinde hizmet veriyor. Covid-19 nedeniyle bu etkinlikler online olarak yapılıyor. Bu nedenle üyelerimiz toplantılara daha rahat katılabiliyorlar” dedi.

MUTSO AB, Proje, Dış Ticaret ve Raporlama Biriminden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kayacık: “2015 yılında bu programa katıldık. 6 yıllık ilk etabı bitirip ikinci etaba başlıyoruz. Bire bir görüşmeler üzerinde yoğunlaşmamız gerekiyor. Katar Kalkınma Bankası öncülüğünde 22-24 Şubat tarihleri arasında MUTSO binasında 42 ülkeden 433 firmanın katılımı ile bire bir görüşmeler gerçekleştirilecek. İhracat yapabilecek 137 firmamızı buna davet etik. 15 firmamız kayıt yaptırdı. Aynı anda Madrid ile 1 firmamız siber güvenlikle ilgili görüşme gerçekleştirecek. 22 Şubat’a kadar kayıt yaptırılabiliyor” dedi.

459

Haber görselleri