MUĞLA’DAN TARSUS YERYÜZÜ PAZARINA ZİYARET


MUTSO, Menteşe Belediyesi ve Muğla Slow Food ekibi, Tarsus’ta düzenlenen yeryüzü pazarını ziyaret etti.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Başkan Yardımcıları Ferudun Öztürk ve Mehmet Çahan, Yönetim Kurulu Sayman Üye Ömer Öcal, Meclis Üyesi ve Menteşe Food&Travel Sözcüsü Gürkan Tetik 22 Ocak Pazar günü Tarsus’ta düzenlenen yeryüzü pazarı etkinliğine katılım sağladı. Etkinliğe Muğla’dan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Başkan Yardımcıları Levent Ünver ile Leyla Ersöz, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk’ün yanısıra Muğla Slow Food üyeleri de katıldı.

Foça, Şile ve Tarsus’da gerçekleştirilen yeryüzü pazarı etkinliklerinin 4’üncüsünün Muğla Menteşe’de yapılabilirliğinin görüşülmesi adına incelemelerde bulunmak amacıyla gerçekleştirilen katılımda,

Menteşe Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Muğla Ticaret Borsası işbirliğinde Slow Food Muğla koordinatörlüğünde başarılı bir çalışma yürütülebileceği değerlendirildi.

Muğla’nın turistik ziyaretçiler ve yerel halkın ilgisi anlamında çok avantajlı bir bölge olduğu göz önünde bulundurularak, Arasta’da oluşturulacak yeryüzü pazarının, hem Arasta çarşısının canlandırılmasına hem de dışarıdan gelecek ziyaretçilerle ilçe ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağı öngörülüyor.

MUTSO’dan Belediye ve Odalara Ziyaret

MUTSO heyeti,  Tarsus yeryüzü pazarı ziyareti  kapsamında, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Deniz Ticaret Odasına da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde, bölgenin ekonomik dinamikleri ve yeryüzü pazarı etkinliğinin sürdürülebilirliği ve bölgeye katkıları değerlendirildi.

Gerçekleştirilen ziyaretlere ilişkin açıklama yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, “Hızlı ve ayakta yemek yeme alışkanlığına karşı iyi, temiz ve adil gıda sloganıyla bilinen, yavaş yemek yemeyi teşvik eden slow food hareketi kapsamında Tarsus’ta düzenlenen yeryüzü pazarı etkinliğine katıldık. Muğla Slow Food öncülüğünde, Menteşe Belediyemizin ve Ticaret Borsamızın da destekleri ile bu pazarın 4’üncüsünü Menteşe’de Saburhane çarşısında yapmak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda yerinde incelemek amacıyla geldiğimiz Tarsus’ta bir takım görüşmeler gerçekleştirdik. Tarsus Slow Food Lideri Yasmina Lokmanoğlu ve ekibi başta olmak üzere, Tarsus Belediye Başkanına, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Deniz Ticaret Odasına işbirlikleri ve nazik ev sahiplikleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Menteşe Yeryüzü Pazarını hayata geçirmek için çalışmalarımızı başlatacağız. Menteşe bölgesine ziyaretçi çekmek ve ekonomik hareketlilik sağlaması anlamında güzel bir etkinlik olacak.”

258

Haber görselleri