MUĞLA’NIN ÜRÜNLERİ YÖREX’TE TANITILDI


Tüm Türkiye’den katılımcılarla, her yıl Antalya’da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapılarını bu yıl 8’inci kez açtı. MUTSO’nun her yıl katılım sağladığı fuarda bu yıl da, MUTSO’nun coğrafi işaret başvurusunda bulunduğu yöresel ürünler ve Elde Sanat Derneğinin hazırlamış olduğu deri ve el işçiliği ürünler sergilendi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle ANFAŞ Antalya Fuar Merkezinde düzenlenen 8. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) 13-17 Eylül tarihlerinde ziyaretçileriyle buluştu.

Fuarın açılışında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve protokol üyeleri hazır bulundu. Açılışta konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu büyük organizasyon kalkınma noktasında yeni bir bilinç inşa etti. Zenginleşme noktasında çok doğru bir alan açtı. Bu işin mimarı ayrı bir takdiri hak ediyor. Antalya TB Başkanımız Ali Çandır bir fikir üretti, bu fikrini projeye dönüştürdü. Ülke çapında müthiş bir başarıya imza attı. İşte vizyoner olmak, cesur bir girişimci olmak, budur. Ali Çandır başkanımızla iftihar ediyorum. Kendisine en büyük desteği de, Odalarımız ve Borsalarımız verdi. Burada 120’nin üzerinde Oda ve Borsamız var. Bunu çok önemsiyorum zira biz kendi değerimize sahip çıkmazsak, başkası gelir sahiplenir. Oda ve Borsalarımız hem YÖREX’e destek veriyor, hem de kendi yöresel ürünlerine sahip çıkıyorlar. Bunların coğrafi işaretlerini alıp, şehirlerine kazandırıyorlar” diye konuştu.

YÖREX’e her yıl katılmaya özen gösteren Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), bu yıl yer aldığı stantta, coğrafi işaret başvurusunda bulunduğu ürünlerin tanıtımını gerçekleştirdi ve Elde Sanat Derneğinin hazırlamış olduğu deri ve el işçiliği ürünleri sergiledi.

Fuarın açılış  gününde MUTSO standında bizzat bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, ziyaretçilerle birebir ilgilenerek sergilenen ürünler hakkında bilgi verdi. Fuarın ikinci gününde fuarı ziyaret eden MUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Şahin ve N. Fatih Dağdelen yine ziyaretçilerle ilgilenerek ürünlerin ayırt edici özellikleri hakkında bilgi paylaşımında bulundular.

Beş gün açık kalan fuara, Türkiye’nin 70 ilinden 120 Oda ve Borsa, 16 Kalkınma Ajansı olmak üzere 400’ün üzerinde kurum ve kuruluşun katılım sağladı.

1021

Haber görselleri