MUTSO 5 YILDIZLI ODA STATÜSÜNÜ KORUYOR


TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında belge yenileme denetimi geçiren MUTSO,  ‘A Kategorisinde Akredite Oda’ statüsünü koruyarak denetimi başarıyla sonuçlandırdı. MUTSO 5 yıldızlı Oda olarak üyeye en iyi hizmeti sunmaya devam edecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon Sistemi kapsamında ilk defa 2013 yılında belge denetimi geçiren ve ilk denetimde en üst kategori olan A Kategorisinde Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), belge yenileme denetimi geçirdi. 15 Aralık Perşembe günü Türk Loydu Baş Denetçisi Şehnaz Nalbant tarafından gerçekleştirilen ve tüm gün süren denetimde MUTSO, yeniden A Kategorisinde belgesini koruyarak denetimi başarıyla sonuçlandırdı.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Şahin, Fatih Dağdelen, Levent Özkan, Sedat Tuncer, Baş Denetçi Şehnaz Nalbant, Genel Sekreter Mehmet Çüçen ve MUTSO Birim Sorumlularının katıldığı bir açılış toplantısı ile başlayan denetim tüm gün sürdü.

Açılış toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Başkan Bülent Karakuş şunları kaydetti: “Bugün, 3 yıl önce başladığımız yolculukta 3 yıl sonra nereye geldiğimizi görmüş olacağız. 2013 yılında, ilk denetimde A kategorisinde belge almaya hak kazanan 3 Oda’dan biri olduk. Bu bize önemli bir sorumluluk yükledi. Bu belgenin gereklerini yerine getirmek için tüm çalışma arkadaşlarımız ile birlikte özverili bir süreci geride bıraktık. Bu denetimde de aynı başarıyı göstereceğimize inanıyorum. Çünkü ekibime güveniyorum ve akreditasyon sistemini Odamız çalışma sistemine iyi bir şekilde entegre ettiğimizi düşünüyorum. Siz denetçimizin gözünden eksiliklerimizi görmek, önümüzdeki süreçte iyileştirme yapmamız gereken alanları öğrenmemiz açısından son derece katkı sağlayacaktır. Başarılı bir denetim diliyorum.”

Başkan Karakuş’un ardından söz alan Baş Denetçi Şehnaz Nalbant ise 3 yıl sonra yeniden Muğla’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “3 yıl içinde uzaktan, dün öğleden sonra itibariyle de Oda içinde incelemeler yaptım. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz 3 yıl içinde oldukça mesafe kat edilmiş. Sürekli iyileştirmenin sonu yok. Önemli olan bunu yaşam tarzı haline getirmek.  Projelerinizi biraz inceledim ve hem uluslararası ticarette hem de ilçelerin talepleri dikkate alınarak çalışmalar başlatılmış. Bunlar güzel çalışmalar. Ben şimdiden emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Eğitim ve Akreditasyon Birim Sorumlusu Seher Taner, Basın ve Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Duygu Tarımcıoğlu ve AB, Dış Ticaret, Proje ve Raporlama Birim Sorumlusu Elvan Kocagöz Odanın geçmiş 3 yılına ilişkin çalışmaları hakkında birer sunum gerçekleştirdiler.

Sunumların ardından başlayan birim denetimleri tüm gün sürdü. Odanın 2013’ten bu yana yapılan çalışmalarının ve kayıtlarının incelediği denetim başarı ile sonuçlandı ve MUTSO A Kategorisinden belgesini yenileme hakkı kazandı.

Gün sonunda gerçekleştirilen kapanış toplantısında sonucu açıklayan Nalbant, “Gün içerisindeki işbirliği için herkese teşekkür ediyoruz. 3 yıl öncesine göre karşılaştırma yaptığımızda oldukça güzel çalışmalarla karşılaştık. Akreditasyon sisteminde oluşturulan puanlama sistemi ile denetiminizi gerçekleştirdik. Belgenizi A kategorisinde yenileme sonucuna ulaştık. Odanız Meclisine, Yönetim Kuruluna, Genel Sekreterimize ve tüm Oda çalışanlarını başarılı çalışmaları nedeniyle kutlarım.” diyerek sonucu paylaştı.

Nalbant’ın açıklamasının ardından söz alan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, “Öncelikle tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Denetçimiz Şehnaz Hanıma da tüm gün süren yoğun çalışmaları için ayrıca teşekkür ediyorum. Sonuç elbette ki bizleri mutlu etti ancak iyileştirmeler konusundaki tavsiyeleriniz bizler için daha kıymetli. Bundan sonraki süreçte çalışmalarımızda bu konularda iyileştirmeleri gerçekleştirmek amacıyla sürecektir. Herkese teşekkür ederim.” dedi.

1680

Haber görselleri