MUTSO 6. MESLEK KOMİTESİ VE TMMOB MUĞLA TEMSİLCİLERİNDEN OLUŞAN KOMİSYON, MENTEŞE BELEDİYESİ İLE GÖRÜŞMELERİNİ SÜRDÜRÜYOR     


MUTSO 6’ncı Meslek Komitesine bağlı sektörde faaliyet gösteren firmaların imar planları ve inşaat ruhsatlarının verilme süreçleri ile ilgili yaşadığı sorunlara çözüm üretmek amacıyla TMMOB Muğla temsilcilerinden kurulan komisyon, Menteşe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Özlem Atasever ve İmar ve Şehircilik Müdürü Sami Tomurcuklu ile görüştü.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesinde 6’ncı Meslek Komitesi (İnşaat Taahhüt vb.) Müteahhitleri olarak Proje Müellifleri ile bir komisyon oluşturarak Muğla Bölgesinde inşaat süreçlerinde yaşanan sorunları tespit etmek bunlara ilişkin çözüm önerileri oluşturmak için yaklaşık 1 yıldır toplantılar düzenlemektedir. Komisyon bu kapsamda son olarak Menteşe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Özlem Atasever ve İmar ve Şehircilik Müdürü Sami Tomurcuklu ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede komisyonu temsilen 6’ıncı Meslek Komitesi Başkanı Menaf Kıyanç, Komite Üyeleri Zekai Çakmak ve Ulaş Özgür, Makine Mühendisleri Odası Muğla Şube Başkanı Münnami Özyurt, İnşaat Mühendisleri Odasını temsilen Tolga Yüksel, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasını temsilen Alp Çatalak, Jeoloji Mühendisleri Odasını temsilen Coşkun Çatalkaya yer aldı.

Sektörün başlıca yaşadığı sorunlar ve imar, harita ve yapı kontrol proje etüt müdürlükleri ile özellikle imar planı, harita uygulama ve yapı ruhsatı aşamalarına yönelik konularda karşılıklı diyalogları sağlamak amacıyla çalışmalar değerlendirildi. Komite Başkanı Menaf Kıyanç, “Görüşmeler son derece olumlu geçmiş olup, ilgileri ve nezaketleri için Yapı Kontrol Müdürü Özlem Atasever ve İmar ve Şehircilik Müdürü Sami Tomurcuklu’ya teşekkür ediyoruz. Yapacağımız ön çalışmaların ardından en kısa zamanda yeniden bir araya geleceğiz.” ifadelerine yer verdi.

559

Haber görselleri