MUTSO BAŞKANI ERCAN’DAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI


8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, “Kadının toplumsal hayatımızdaki başarılarının, toplum refahına değer kazandırması en büyük dileğimizdir” dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Mustafa Ercan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ülkemiz tarihinde çok önemli kadın mücadelelerinin bulunduğunu ifade eden Başkan Ercan, kadınların ve gençlerin toplumun her alanında daha fazla rol üstlenmesi gerektiğine işaret etti.

Kadınları iş dünyasında daha fazla görmek istediklerini ve bu yönde teşvik edilmelerine önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Ercan, “Bir ülkedeki kadın hakları ve kadınlara verilen değer, o toplumun gelişmişlik düzeyini ortaya koyar. Daha hızlı büyümemiz ve gelişmemiz için en az erkekler kadar kadınların da iş dünyasına vereceği katkıya ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle de, Kadının toplumsal hayatımızdaki yerinin daha da yükseğe çıkması ve başarılarının toplumun refahına değer kazandırması en büyük dileğimizdir” dedi.

Oda bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Kurulu (KGK)’nu da önemsediklerini ifade eden MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, gerek KGK, gerekse Oda yönetimi olarak kadınlara yönelik projelere değer verdiklerini ve bu yönde birçok örnek projenin Oda bünyesinde gerçekleştirildiğini belirtti. Ercan, “KGK’da görev alan bütün kurul üyelerimizin genç kızlarımıza rol model olmalarını arzu ediyoruz. Kadınlarımızı girişimciliğe özendirmek için her türlü imkânın sonuna kadar kullanılmasını destekliyoruz. Kadınlarımız ülkemizin en büyük zenginliği. Bu duygu ve düşüncelerle, iş dünyamız adına,  başta annelerimiz olmak üzere, tüm kadın üyelerimize, kadın çalışanlarımız ve eşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” ifadelerini kullandı.

536