MUTSO, ELEKTRİK FİYATLARINDAKİ FAHİŞ FİYATLAR İÇİN GİRİŞİMDE BULUNDU


Elektrik fiyatlarındaki fahiş fiyat artışları nedeniyle harekete geçen MUTSO, TOBB ve EPDK  nezdinde girişimlerde bulundu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) üyelerinden gelen talepler doğrultusunda, elektrik fiyatlarındaki fiyat artışları  nedeniyle harekete geçti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) nezdinde girişimlerde bulunan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, resmi talepte bulundu.

Başkan Ercan şu ifadelere yer verdi: “Pandemiye rağmen faaliyetlerini devam ettirmek, üretmek, hizmet sunmak için çabalayan üyelerimiz şimdide değişken döviz kuru, oluşan zam yağmuru ve maliyetlerin aşırı yükselmesinden dolayı yeni bir kriz ile karşı karşıyadır. Odamız üyelerinin enerji fiyatlarındaki artış oranlarında yaşadıkları sıkıntılar ve artan maliyetlere hemen hemen her sektörde en önemli gider kalemlerinden birisi olan elektrik tüketim bedellerine yapılan yüzde 52 ile yüzde 130 arasındaki aşırı zam oranının eklenmesi ile üyelerimizin çok zor durumda kalacağı açık ve net olarak görünmektedir.  Ayakta durmakta her geçen gün daha da zorlanan üyelerimiz istemeyerek de olsa artan maliyetler karşısında istihdamı azaltmak zorunda kalıp işçi çıkarmaları durumunda bölgemiz, halkımız ve ülkemiz olumsuz etkilenecektir.  Üyelerimiz adına talebimiz; elektriğe yapılan bu yüksek zam oranının geri çekilerek zam oranının en fazla Devletimizin istatistik kuruluşu olan TÜİK’in Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında revize edilmesidir.”

638

Haber görselleri