MUTSO HEYETİ, MUĞLA MİLLETVEKİLLERİNİ BİRARAYA GETİRDİ


Bir dizi ziyaret için Ankara’ya giden MUTSO heyeti, Muğla Milletvekilleri ile düzenlenen ortak görüşmede bir araya geldi. Tüm siyasi partilerin Muğla Milletvekillerinin bir arada olması, Muğla adına yapılacak çalışmalar için güzel bir tablo oluşturdu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Disiplin Kurulu Başkanı Erol Kapiz, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehtap Şeniz Çahan başta olmak üzere, Meclis ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları ile Meclis Üyelerinden oluşan 40 kişilik heyet, bir dizi ziyaret için Ankara’ya gitti. 22-23 Kasım tarihlerindeki Ankara programları kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisinde Muğla Milletvekilleri ile bir araya geldi.

Oda organ seçimlerinin ardından 2022-2026 dönemi kurullarını temsilen gerçekleştirilen nezaket ziyaretinde MUTSO heyetini, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, CHP Muğla Milletvekilleri Burak Erbay, Mürsel Alban, Suat Özcan ve Süleyman Girgin ile İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun birlikte ağırladı.

Toplantının açılışında konuşan MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, “Tüm üyelerimizi ve 120 komite üyemizi temsilen bugün sizlerle bir aradayız. Muğla’mızın sorunlarına çözüm noktasında her siyasi partimize temsilen tüm Muğla Milletvekilimizi bir arada görmekten mutluluk duyuyoruz. Bunu ilk kez Muğla Odaları ortak toplantısında gerçekleştirmiştik. İlginize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ise Muğla için tek ses olmanın önemine vurgu yaparak “Tüm Muğla Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.” dedi. Başkan Karakuş, “Muğla’nın pek çok sorunu var ancak bunların birkaç tanesini sizlere aktarmak istiyorum. Bazı sorunların iktidar, muhalefet yada yerel ayrımı olmadan çözülmesi gerekiyor. Herkes destek verirse daha kolay aşılabilir. Öncelikle belirtmek istiyorum ki üyelerimizin esnaf odalarında olduğu gibi devlet destekli düşük faizli krediye ulaşmak yönünde talepleri var. Dün TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile de görüştük. Ticaret Odalarının üyeleri ne kadar daha büyük ölçekli işletmeler olarak düşünülse 1,5 milyonluk üyemizin yaklaşık 1 milyonu bu 500 Bin TL’lik kredi desteğinden yararlanabilmek istiyor. Bu konuda bir çalışma yürütebilirsek üyelerimizin ihtiyaçlarına destek sunabiliriz. Ayrıca Muğla’da son günlerde taş ocakları ile ilgili sorun var. Zeytin yasası kapsamında taş ocaklarında kapanmalar yaşanıyor. Bu sorun büyüyecek gibi görünüyor. Muğla’da yaklaşık olarak 150 adet taş ocağı ruhsatlı işletme var. Bunların yüzde 80’ini kapsaması durumunda Muğla’da inşaat yapılamaz, beton dökülemez hale geliriz. Amacımız madencilikle zeytinciliği çakıştırmak değil. İkisi de bizim çok son derece değerli. Bu konuda da ortak bir çalışmaya ihtiyacımız var.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Karakuş, ayrıca ilçelerde farklı sektörlerde yaşanan sorunların dile getirilmesi noktasında yönetim kurulu ve meclis üyelerine söz vererek, sıkıntıların ilk ağızdan aktarılmasını istedi.

Muğla Milletvekilleri, aktarılan sorunları ilgi ile dinleyerek, sunulan dosyaları kabul etti. Ayrıca sorunların çözümü noktasında ilgili Bakanlıklar ile görüşülmesi için gerekli çalışmayı yürüteceklerini ifade ettiler.

TOBB Muğla KGK Başkanı Mehtap Şeniz Çahan ise, kurulun projesi olan Babalar ve Kızları’nın çıkış noktasını ve amacını ifade ederek projenin kitabını armağan etti.

Milletvekillerine günün anısına Muğla tabloları hediye edildi.

262

Haber görselleri