MUTSO Heyeti Yatağan'da


MUTSO Yönetimi, kurum ziyaretleri kapsamında Yatağan Kaymakamlığı, Yatağan Belediye Başkanlığı ve Yatağanlı oda üyelerini ziyaret etti.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerinin Yatağan ayağının ardından kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Törene katılan İŞKUR Müdürü İlyas Sarıyerli ve KOSGEB Müdürü Gökhan Akaydın, destekler hakkında bilgilendirme yaptılar.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi kurum ziyaretleri kapsamında 4 Nisan Pazartesi günü Yatağan Kaymakamlığına ve Yatağan Belediye Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi. MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Kale, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, Meclis Üyeleri Koray Özcan ve Oğuz Oktay Turgut, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Çoban ve Mustafa Murat Can’ın aralarında bulunduğu heyetin ziyaretlerinin ilk durağı Yatağan Belediye Başkanlığı oldu. Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’ın makamında ağırladığı heyet, Yatağan’da yapılan çalışmalar, Büyükşehir Yasasının getirileri ve Oda üyelerinin sorunlarına yönelik bir sohbet gerçekleştirdiler.

Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan’ı ziyaret eden MUTSO heyeti, girişimcilik eğitimleri kapsamında girişimciliğin teşvikine yönelik yapılan çalışmaları aktardı. Ziyarette, mermer sektörü başta olmak üzere, Yatağan için başta gelen sektörlere yönelik yaşanan gelişmeler paylaşıldı.

MUTSO heyeti, kurum ziyaretlerinin ardından, Yatağan’da faaliyetlerini sürdüren oda üyelerini de ziyaret etti.

YATAĞANLI GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), KOSGEB işbirliğinde merkez ilçe Menteşe ve hizmet alanı içerisinde bulunan ilçelerde sürdürdüğü Girişimcilik Eğitimlerine bir yenisini ekledi. MUTSO, Mart ayı içerisinde Yatağan’da verilen ve 9 gün süren girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için sertifika töreni tertip etti. Törene, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü İlyas Sarıyerli, KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akaydın, MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Kale, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, Meclis Üyesi Koray Özcan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Çoban, Mustafa Murat Can’ın yanı sıra kursiyerler ve Yatağanlı üyeler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, Odalar ve Borsaların ilin ekonomisinin geliştirilip yaşayanların refah seviyelerinin yükselmesi için gönüllü çalışanlar olduklarına vurgu yaparak şunları kaydetti: “Göreve geldiğimiz günden bugüne her platformda yapmış olduğumuz açıklamalarda, ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesi için verdiğimiz öneme vurgu yaptık. Bu kapsamda paydaşlarımızla işbirliği içinde ortaya koyduğumuz çalışmalarımızdan biri de girişimcilik eğitimleridir. Girişimcilik sadece ekonomiye değil, ülke vizyonuna, toplumun geleceğe bakışına da katkı sağlayan bir husustur. Piyasada iş arayan değil, iş kuran ve istihdam yaratan bireyler yetiştirmek gerekliliği ülkemiz için olduğu kadar Muğla ili için de geçerli. Bu açıdan yola çıkıldığında, genç ve dinamik nüfus, ekonominin büyüme ve kalkınmasının temel unsurlarının başında gelmektedir. Girişimcilik ruhunu canlandırmak, altyapıyı sağlamak, eğitim anlamında yol haritasını sunmak ve her şeyden önce gençlerimizi girişimciliğe özendirmek ve destek olmak adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeyi görev bilmekteyiz. Bu amaçla yapılacak her çalışmada üzerimize düşen görevi memnuniyetle üstleneceğimizi bildiririz.”

Başkan Yardımcısı Dişcigil’in ardından kürsüye gelen İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli, İŞKUR’un çalışmaları, teşvikleri ve destekleri hakkında bilgi verdi. Konulara ilişkin katılımcıların sorularını da yanıtlayan İŞKUR Müdürü Sarıyerli sonrasında mikrofonu KOSGEB Müdürü Gökhan Akaydın’a devretti. KOSGEB Müdürü Akaydın, girişimcilik eğitimleri başta olmak üzere, KOSGEB’in tüm teşvik ve desteklerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcılar sunumun ardından merak ettiklerini ilk ağızdan öğrenme imkanı buldular.

Sunumların ardından sertifika almaya hak kazanan kursiyerler sahneye davet edilerek belgeleri takdim edildi.

1106