MUTSO Heyetinden Ankara Çıkartması


MUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan heyet, Muğla milletvekillerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ziyaret etti.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan heyet, Ankara’da Muğla milletvekillerini ziyaret etti. MUTSO’nun Ankara temaslarında Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Meclis Başkan Yardımcıları Mevlüt Acar ve Mustafa Kale, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Şahin, Mehmet Ali Çoban, Mustafa Karataş, Nurettin Fatih Dağdelen, Sedat Tuncer, Meclis Üyeleri Ayhan Çay, Ergun Şahinalp, Yusuf Kayacık ve Ömer Öcal da hazır bulundu.

Heyet, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki ilk olarak AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’ü ziyaret etti. Samimi bir ortamda geçen ziyarette konuşan MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Muğla milletvekillerine görevlerinde başarı dileyerek, “hayırlı olsun” dedi.

MUTSO olarak şimdiye kadar siyasilerle uyum içerisinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Karakuş, “Muğla’mızın ne kadar 6 milletvekili olsa da icracı vekiller iktidar partisine mensup sizlersiniz. Sizleri bundan sonraki süreçte daha çok rahatsız edeceğiz. Muhalefet partilerimize mensup milletvekillerimizin icra yönünde sizin kadar etkisi olmasa da beraber olabilmek önemli. Muğla’nın zaten tek eksiği bir arada olamamak. Bu nedenle çoğu zaman görüş birliği sağlanamıyor. Bu birlik sağlanırsa tüm sorunlar daha kolay çözülecektir. Biz tamamen Muğla’nın ve üyelerimizin ekonomik durumu nasıl düzelir bunu peşindeyiz. Yaratılacak istihdamlarla nasıl refaha ulaşırız bunun derdindeyiz. Hepimiz Muğla için iyi işler yapmak istiyoruz. Projelerimizi ve üye taleplerini sizlerle paylaşacağız. Muğla sizlerden daha fazla faydalansın istiyoruz” dedi.

Kendilerine gelen istek ve önerileri de iktidar milletvekilleriyle paylaşan Başkan Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Datça’daki üyelerimiz devlet hastanesi konusunda çok dertliler. Hastalarını Marmaris’e götürmek zorunda olduklarını belirtiyorlar. Hastanenin açılışı biraz öne alınmalı. Dalaman’da bir havacılık yüksekokulu kurulması konusu adeta kangren oldu ve kaynağı yok olduğu için hala bir ilerleme sağlanamadı. Bir an önce Dalaman Meslek Yüksekokulu açılmalı. Milas’ta düşünülen veterinerlik fakültesi yer ve kaynak yokluğu nedeniyle hayata geçirilemedi. Bunların ilimize kazandırılmasını talep ediyoruz.”

Muğla Küçük Sanayi Sitesi ile yeni bir projeleri olduğunu, bunun da beraber ele alınırsa hızla gerçekleştirilebileceğini belirten Başkan Bülent Karakuş, “Yıllardır Muğla Küçük Sanayi Sitesi’nin yerinin değişeceği söyleniyor. 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planına göre Muğla Küçük Sanayi Sitesi çevre yolundaki Dirgeme yolu mevkiinde düşünülüyor. Bu projeyi TOKİ ile görüşme sağlanarak, Muğla’mıza kazandırabiliriz. Çünkü TOKİ işlerini kendi takip ediyor, yürütüyor ve hızlı hayata geçiriyor. Bu sağlanabilirse şehrimizin girişindeki kötü görüntü de giderilmiş olacak” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, MUTSO heyetinin istek ve önerilerinin mutlaka takipçisi olacaklarını belirterek, “İşler takip edilirse sonuca ulaşır. Bu hizmetlerin hayata geçmesini biz de çok istiyoruz. Muğla için düşünülen hizmetlerin takibi noktasında sizlere de önemli işler düşüyor. Sizler işlerin takibini yaparsanız, biz bu hizmetlerin Muğla’ya kazandırılması için mutlaka bir formül buluruz.” dedi.

Küçük Sanayi Sitesi İçin TOKİ’den Olumlu Yanıt

Datça Devlet Hastanesi’nin en kısa sürede teslim edileceğini de belirten Milletvekili Özyer ayrıca, Muğla Küçük Sanayi Sitesinin planlandığı yerde TOKİ tarafından inşa edilmesi konusunda TOKİ Başkanlığı ile sıcağı sıcağına bir görüşme yaparak, olumlu yanıt aldı.

Ziyarette konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk de, kendilerinin diğer partilerin Muğla milletvekilleriyle bir sıkıntılarının olmadığını aksine ortak görüşler alabildiklerini belirterek, “Bu açıdan Muğla olarak şanslıyız. İllerin kendi içinde kavgalı olan milletvekilleri var mecliste. Bizi daha çok Ak Parti değil de Muğla milletvekili olarak görün. Milletimizin sosyal hayatını kolaylaştırmak başlıca görevimiz. Şan şöhret peşinde değiliz. Siyasallaşma ne kadar kenara bırakılır, birlikte hareket edilirse sonuçları da o kadar iyi olur. Bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Çalışmalarımız da odalarımıza her zaman ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Elvan’dan Fuar Alanına Destek

MUTSO heyeti Meclis ziyareti kapsamında Muğla Milletvekili Hasan Özyer’in girişimleriyle Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile de görüşme fırsatı bulurken, Başkan Karakuş, Uluslararası Fuar Alanı ile ilgili Başbakan Yardımcısı Elvan’dan destek istedi. Elvan da fuar alanıyla ilgili sürecin hızlandırılması için ilgili makamlara gerekli talimatı verdi. Başkan Karakuş, başta Muğla Milletvekili Özyer ve Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Muhalefet Milletvekilleri Bir Arada

MUTSO heyetinin ziyaret programı, muhalefet partilerinin milletvekillerine yapılan ziyaretle devam etti. Ziyaretçi ve gündem yoğunluğu nedeniyle salon sıkıntısının yaşandığı Mecliste, MUTSO heyetinin CHP milletvekilleriyle olan ziyaret programına MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da dahil oldu.

Burada konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, “Muğla milletvekillerimiz bir arada görmek çok güzel. Yıllardır görmeyi arzuladığımız bir tabloydu bu. Muğla için tüm kurumlar bir arada olmalı. Bugüne kadar bunun sağlanamamasından şikayetçiyiz zaten. Oda olarak siyasetin içinde olmadan işlerimiz yürütüyoruz. Siyasette taraf olmayı düşünmüyoruz ancak siyasilere yardımcı oluyoruz. Projelerimiz sizlerle paylaşıyoruz. İşimiz ekonomi ve ticaret” dedi.
Turizm ve tarımda ciddi sorunların olduğunu ifade eden Başkan Karakuş, “Bu yıl özellikle gerek Rusya ile yaşanan sorun, gerekse çevremizde yaşanan olaylardan dolayı turizmde sıkıntılı bir sezon geçirebiliriz. Bu olumsuzluklar ülkemize gelen ziyaretçi sayısını da mutlaka etkileyecektir. Bu olumsuzlukların üstesinden ancak birlik ve beraberlikle gelebiliriz. Yöremize yönelik gelişmelerle ilgili görüş ve önerilerimizi ilgili bakanlıklarla paylaşacağız.” dedi.

CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan ve MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, MUTSO’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, TUİK’in Muğla’yı en güvensiz il olarak göstermesine de tepki gösterdiler.

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, “Bizler Muğla’nın temsilcileri olarak sorunları gündeme taşıyoruz. En önemli görevimiz Muğla’nın problemleri. Sizlerden gelen isteklere her zaman açığız ve bu konuda ciddi bir mücadele veriyoruz. TUİK’e tepkimizi gösterdik. Turistler bu sonucu dikkate alacaktır. Gerekli tepkiyi daha organize bir şekilde göstermeliydik.” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de TUİK’e olan tepkisini dile getirirken, sivil toplum örgütlerinden bu konuda tepki göstermelerini istedi. Böyle bir sonucu içine sindiremediğini ifade eden Milletvekili Demir, “O raporu görüp imza atan genel müdürün o görevinde bulunmaması lazım” dedi. Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan da, Muğla için çabalarının yoğun şekilde devam ettiğini söylerken, iktidar politikaları nedeniyle ülkeyi ekonomik alanda zor günlerin beklediğini ifade etti.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da yaptığı konuşmada Muğla turizmini ele alırken, “Turizm Muğla’da herkesi ilgilendiriyor. Sektörü çok endişeli gördüm. Bunun için sezon açılmadan telafi niteliği taşıyan bir çalışma yapılması lazım. Yeni tesisler inşa etmekle turizm olmuyor. Mevcut potansiyeli doğru ve uzun süreli kullanmak lazım. Sezon durmadan kısalıyor. Deniz-kum-güneş ekseninin dışında alternatif turizm potansiyellerini ilimize kazandırmak için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Muğla’nın bir bütün olarak ele alınıp, tartışılması gerekiyor. Muğla bir bütün olarak hareket etmeyi öğrenmeli. Yöremizden tarih fışkırıyor ama tarih inşaat yasağı olarak önümüze geliyor. Tarihimiz turizme kazandırılmıyor. Bu durum 3-5 fuarla kapatılacak bir durum değil. Ticaret odaları ve turizmciler birlikte hareket edip, dışarıda Muğla’yı tanıtım çalışmalarına girmemiz lazım” dedi.

TUİK verilerine de değinen Erdoğan, güvenlik konusunun ülkenin en önemli konusu olduğunu belirterek, “Milletçe inisiyatif almazsak Suriyeliler gibi oluruz. Hadi onların gideceği yer var ama bizim öyle bir yerimiz de yok” dedi. Muğla’da yetiştirilen ürünlerin marka olarak satılması gerektiğinin altını çizen Milletvekili Erdoğan, Muğla’da yetişen ürünlerin başka etiketlerle satıldığını, bu sorunu da çözmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

MUTSO heyeti ayrıca; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetim kurulu üyeliği yapan ve daha sonra milletvekili seçilerek Meclise giren TBMM İdare Amiri ve Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal’a da birer ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Bülent Karakuş, ziyaretlerin sonunda milletvekillerine Muğla’nın yöresel ürünlerinden takdim etti.

1098