MUTSO MECLİSİ OLAĞAN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ


MUTSO Meclisi aylık olağan toplantısını meclis üyeleri, komite başkanları ve disiplin kurulunun katılımıyla gerçekleştirdi. SGK  İl Müdürü Ahmet Ekecan ile Psikolog Özge Karakuş bu ay ki toplantının konuğu oldular.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) meclisi aylık olağan toplantısını 24 Ağustos Salı günü MUTSO Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Meclis üyeleri, komite başkanları ve Disiplin Kurulunun katıldığı toplantıya, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ahmet Ekecan ile Psikolog Özge Karakuş konuk oldu.

Gündem maddelerine geçmeden önce SGK İl Müdürü tarafından, Muğla ilinde meydana gelen yangın felaketi nedeniyle ertelemeler hakkında SGK yönünden yapılması gereken işlemler hakkında meclis üyelerine bilgilendirme yapıldı.

Ekecan’ın ardından kürsüye gelen Psikolog Özge Karakuş kaleme aldığı ‘Savaşanka’ adlı kitabını meclis üyelerine anlattı. Akabinde kitabını imzalı şekilde meclis üyeleri, komite başkanları, disiplin kurulu ve oda personeline takdim etti.

Toplantının açılışında bir konuşma gerçekleştiren MUTSO Meclis Başkanı Özcan, geçtiğimiz günlerde ilde yaşanan orman yangınlarının tarihin en büyük yangını olduğuna dikkat çekerek sözlerine şu şekilde devam etti: “  Neredeyse ilimizin tamamında ortaya çıkan yangınlar, orman kaynaklarımıza, doğal yaşamda hayatlarını sürdüren canlılara, vatandaşlarımızın hayvanlarına, evlerine yurtlarına ciddi zararlar verdi.  Ne yazık ki yangınla mücadele eden ekiplerimize yardım götürmek amacıyla çalışırken yangın bölgesinde kalarak hayatını kaybeden Şahin Akdemir kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.  Ayrıca, 12 gün boyunca canını dişine takıp mücadele eden tüm ekip ve gönüllüleri, kilometrelerce öteden gelen veya yardım elini uzatan herkese şükranlarımı sunuyorum.  Bu yaşanan felaketle bir kez daha  birlik, beraberlik ve dayanışmanın gücünü öğrendik.  Bahanelerin bir öneminin olmadığını, küçücükte olsa bir desteğin ne kadar kıymetli olabileceğini öğrendik. Sevmenin aslında korumak, sakınmak olduğunu öğrendik.

Bu vatanın sadece bir karış toprağı için değil bir tek ağacı için bile can verilebileceğini öğrendik.  Kıymetli bir amaç uğrunda birleşince, neleri başarabileceğimizi öğrendik. Gençlerimizin ülkemiz ve geleceğimiz için ne kadar mücadele edebileceğini öğrendik.   Kadınlarımızın gücünü, inancını ve şefkatini bir kez daha öğrendik. Sosyal medyanın hızını, etkisini ve doğru kullanıldığında sağladığı faydaları öğrendik.  Sahip olduğumuz tüm değerlerimizi korumak için daha çok hazırlıklı olmamız gerektiğini öğrendik. Yurt içinden ve yurt dışından acılarımızı acıları olarak gören birçok dostumuz olduğunu öğrendik.”

Meclis Başkanı Özcan’ın konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Sonrasında Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Yönetim Kurulunun aylık faaliyetlerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

602

Haber görselleri