MUTSO MECLİSİ SON KEZ TOPLANDI


MUTSO Meclisi, 2013-2018 döneminin son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Bütçe görüşmesinin yapıldığı mecliste, son 5 yılın faaliyetleri değerlendirildi.

 Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) aylık olağan ve aynı zamanda 7 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan organ seçimleri öncesindeki son toplantısını,  4 Nisan Çarşamba günü Meclis Başkanı Şükrü Altınay başkanlığında gerçekleştirdi. 2013-2018 döneminin son meclis toplantısında Meclis Üyeleri, Meslek Komite Başkanları ve Disiplin Kurulunun katılımı sağlanarak gündem maddeleri görüşülüp karara bağlandı.

Mevcut dönemin son meclis toplantısı olmasına yönelik bir konuşma yapan Meclis Başkanı Şükrü Altınay, “Bu 5 yıllık dönem içerisinde başta Yönetim Kurulu Başkanımız Bülent Karakuş ve yönetim kurulu olmak üzere, meclis üyelerimize, komite başkanlarımıza, komitelerimize ve personelimize değerli ve  önemli çalışmalardan dolayı Meclisimiz adına teşekkür etmek istiyorum. Her birinin geçen 5 yıl içerisinde hem Odamıza yaptıkları hem de Muğla’mıza yaptıkları katkılar ticari ve ekonomik anlamda dışarıdan çok iyi fark ediliyor. Dolayısıyla Odamızın dışarıdaki perspektifi ve görünüşü sizlerin çalışmalarıyla bu noktaya gelmiştir. Şahsım ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası adına hepinizi ayrı ayrı kutluyorum.” dedi.

Daha sonra konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Odanın aylık faaliyetleri, 5 yıllık dönemde yaptıkları çalışmalar ve projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Odalardan giden önerilerin üzerine hayata geçirilen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK)  hakkında bilgi veren Başkan Karakuş, “11 Aralık 2001 tarihli Bakanlar Kurulu Prensip Kararı ile kabul edilen ‘Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı’ çerçevesinde oluşturulan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK)’nun yapısı 2016/1 sayılı Bakanlar Kurulu Prensip Kararı ile değiştirilmiştir.  Buradaki eski prosedürlere baktığımızda ülkemiz, iş yapma kolaylığı açısından Dünya’da 130 ülke arasında 69’ncu sırada yer aldı.. Şu anda  ilk 20-24 ülke arasında bir alana oturduk. Bu 40 basamak birden geliştiğimiz anlamına geliyor. Bu işin fikri TOBB ve Odalardan gelen bir çalışma. Bu nedenle sizler de kamuoyunda rahatlıkla ‘bu çalışmaları biz yaptık’ diyebilirsiniz. Bu projenin amacı; Türkiye’deki yatırımlarla ilgili düzenlemeleri rasyonel hale getirmek, yatırım ortamının rekabet gücünü artıracak gerekli düzenlemeleri tespit ederek, politika önerileri geliştirmek, işletme dönemi de dahil olmak üzere yatırımın her safhasında, ulusal ve uluslararası yatırımcıların karşılaştığı idari engellere çözüm üretmek, özel sektör faaliyetlerini güçlendirerek, iş ve istihdam imkanlarının yaratılmasını ve ihracat odaklı üretimin artırılmasını desteklemek, kamu kurum ve kuruluşları ile çeşitli platformların gündeminde bulunan yatırım ortamıyla ilgili konuların kamu-özel sektör işbirliği çerçevesinde ele alınmasını sağlamaktır.”

Başkan Karakuş, 2013-2018 yılları arasındaki dönemde özveriyle çalışan ve katkı sağlayan herkese teşekkür de ederek, 7 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan Oda Organ seçimlerinin Muğla iline ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Toplantı, geçen dönemin anısına meclis üyeleri ve komite başkanlarına efe figürlü heykellerin hediye edilmesiyle son buldu.

 

1193