MUTSO ÜYELERİ ÖDÜLLERE DOYMUYOR


Zeytinyağı üretimi yapan, EGET Vakfı ve TUAY Olive Japan’dan, Datça Köy Ürünleri İtalya EVO IOOC’den Gümüş Madalya kazandılar.

Muğla zeytinyağları uluslararası platformalarda önemli başarılar elde ediyor. Uluslararası Asya ve Okyanusya bölgesinin en büyük zeytinyağı yarışması Olive Japan 2020’de iki Muğla markası, zeytinyağları ile Muğla’ya gümüş madalya kazandırdılar. EGET Vakfı İktisadi İşletmesi ve Turgut Anadolu Yatırım (TUAY), 23 ülkeden 700 doğal zeytinyağının değerlendirildiği yarışmada ödül kazandı. 4 Haziran’da gerçekleştirilen yarışmada EGET Vakfı ve TUAY  ile birlikte 14 Türk zeytinyağı daha başarı elde etti.

Yine Haziran ayında İtalya’da düzenlenen EVO IOOC 2020’de Muğla’ya gümüş madalya getiren isim Datça Köy Ürünleri oldu.

TUAY ayrıca, geçtiğimiz Mayıs ayında, ABD’nin en prestijli zeytinyağı yarışması kabul edilen NYIOOC Newyork 2020’de altın madalya kazanarak, yarışmaya katıldığı her yıl ödül kazanan ilk Türk firması unvanı almaya hak kazandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan konuya ilişkin şunları kaydetti: “Uluslararası zeytinyağı yarışmalarında önemli başarılar elde ederek ilimize gümüş madalya kazandıran Odamız üyeleri EGET Vakfı’nı, Turgut Anadolu Yatırım’ı ve Datça Köy Ürünleri’ni kutluyorum. Muğla’mızda yetiştirilen zeytin türlerinden elde edilen zeytinyağlarının güzelliği, doğallığı ve lezzetinin uluslararası platformlarda tescillenmesi bizler için gurur verici. Ayrıca, zeytinlerimizin ve zeytinyağlarımızın meşhur İtalya ve İspanya ürünleri ile her kulvarda yarışabilir durumda olduğunun ispatı niteliğindeki bu başarılar, üreticilerimizi uluslararası pazar konusunda teşvik edecektir. Emeği geçen herkesi kutluyorum.”

683

Haber görselleri