MUTSO ÜYELERİNE GÜZEL HABER


Ticaret Sicil Harçları Aralık ayı itibariyle Vergi Daireleri yerine MUTSO’dan ödenmeye başladı.

Ticaret Sicil Harçlarının Vergi Dairesi yerine Odalara ödenmesi konusunda bir çalışma başlatan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), pilot Oda olarak Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nı seçti. 29-30 Kasım tarihlerinde TOBB Ticaret Sicil ve Bilgi İşlem Sorumluları ile yazılımcı firma yetkilileri MUTSO’yu ziyaret ederek, programın entegrasyonu konusunda çalışmalar yaptı ve MUTSO Ticaret Sicili ve Oda Sicili personelini bilgilendirdi. Odada yapılan işlem sırasında harçlar için Vergi Dairesine gitmek zorunda kalan üyeleri bu zorunluluktan kurtaran sistem 1 Aralık Perşembe günü itibariyle MUTSO’da uygulanmaya başlandı. Üyelerin son derece memnun olduğu gözlenen uygulamada pilot Oda olarak 1 Aralık Perşembe günü uygulamaya başlayan MUTSO, 1 Ocak 2017 itibariyle tüm Türkiye’deki Ticaret Sicil Müdürlükleri birlikte işlemleri gerçekleştirecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı ve Vergi Dairesi tarafından bilgilendirilmesi yapılan konuda bundan sonra Vergi Dairelerinden harç tahsilatı gerçekleştirilmeyecek.

Herhangi bir aksaklık yaşanmaması dahilinde Ocak ayı itibariyle tüm Türkiye’de başlayacak olan uygulama hakkında çalışmalarına tüm hızıyla devam eden TOBB, 10 Aralık’ta bir eğitim organize ederek tüm Ticaret Sicil Müdürlerini, ilgili birim personelini ve tahsilat ve tahakkuktan sorumlu personeli eğitime davet etti. Eğitim kapsamında MUTSO Ticaret Sicil Müdürü ve ilgili birim çalışanları da bu eğitimde yerlerini alacak.

1046

Haber görselleri