MUTSO Üyelerine Kıbrıs'ta Burslu Eğitim


Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Girne Amerikan Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, MUTSO Üyeleri ve birinci derece yakınları Kıbrıs’ta yüzde 25 burslu okuyacaklar.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’yu ziyaret etti. 6 Mayıs Cuma günü, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, GAÜ Tanıtım Uzmanı Uğur Uysal Yorulmaz ve GAÜ Muğla Temsilcisi Yakup Küçük ve Muğla Spor Şube Müdürü Devrim Karakuş tarafından gerçekleştirilen ziyarette, MUTSO adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil ile Yönetim Kurulu Üyesi Levent Özkan hazır bulundu.

30 Yıllık Geçmişiyle Kıbrıs’ın İlk Üniversitesi

“Biz adaya sığmıyoruz. 3 Kıtada 6 kampüsümüz ile bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerliyoruz.” diyen GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, okulun tarihi ve yapısı hakkında açıklamalarda bulundu. Rektör Öztürk: “1985 yılında kurulan ve 30 yılı geride bırakan üniversitemiz, Kıbrıs’ın ilk üniversitesi olma özelliği taşımaktadır. İnovatif ve dünyaya açılmayı hedefleyen bir yapıyla 30 yıl önce çıkılan yolda bugün, 3 kıtada 6 kampüsümüz ile bir dünya üniversitesi olmayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin her ilinden öğrencilerimiz var. Bunun yanı sıra yabancı öğrencilerimiz ile 16 bine yakın öğrenci potansiyelimizle inanılmaz bir kültür mozaiği barındırıyoruz. Hedefimiz her bir öğrenciye ayrı bir değer olarak bakarak bir dünya insanı yetiştirmek. Kıbrıs ekonomisine can veren ana sektör eğitim. Bu nedenle çalışmalarımızı gerçekleştirirken kaliteyi esas alıyoruz. Ayrıca Kıbrıs Üniversiteler Birliğini kurduk ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ile kardeş olduk. Bunların yanı sıra yurtdışında kendi kampüsleri olan tek Türk Üniversitesi olduğumuzun da altını çizmek isterim.” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek söze başlayan MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, MUTSO’nun Türkiye’nin en eski ve en köklü kuruluşları arasında yer aldığına ve üyeye en iyi hizmet noktasında çalışmalara yön verildiğine vurgu yaparak Odanın kısa tarihi ve proje ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyarette yer alan Muğla Spor Şube Müdürü Devrim Karakuş ise, MUTSO’nun, ilin ekonomik ve sosyal her türlü alanda gelişim göstermesi için çalıştığına ve projelere destek verdiğini ifade ederek, son olarak Datça ve Dalyan’da düzenlenen Uluslararası Yüzme Yarışmalarının ana sponsorları arasında yer aldığının altını çizdi.

Açıklamaların ardından MUTSO ve GAÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı. GAÜ adına Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk ve MUTSO adına Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan tarafından imzalar atılırken, Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, imzalanan protokol anısına plaket takdiminde bulundu. Rektör Öztürk, “Protokollerin kağıt üzerinde kalmaması, can bulup yaşaması için Girne Amerikan Üniversitesi olarak her türlü iletişim ve desteğe açığız.” mesajı verdi.

MUTSO Üyelerine ve Çalışanlarına Yüzde 25 Burs İmkanı

MUTSO ve GAÜ arasında imzalanan protokol kapsamında, MUTSO üyeleri, çalışanları ve birinci derece akrabaları için geçerli olacak imkanlar şu şekilde:

– MUTSO üyeleri, Oda üye belgeleri ile ve öğrencinin GAÜ’yü kazanması dahilinde Yüzde 25 eğitim bursundan yararlanacaklardır.
– Burs disiplin suçu işlenmesi haricinde her hangi bir nedenle sonlandırılmayacaktır.
– Eğitim-Öğretim ve araştırmalar için gerektiğinde iki kurum arasında kitap, yayın ve malzeme değişimi sağlanacaktır.
– Gerçekleştirilecek olan toplantı, seminer ve etkinliklerde iki kurum arasında destek ve işbirliği sağlanabilecektir.

1368