MUTSO ÜYELERİNE KOBİGEL TANITILDI


MUTSO ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen toplantıda, MUTSO üyelerine yönelik KOBİGEL İmalat Sanayinde Dijitalleşme temalı proje teklif çağrıları anlatıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde MUTSO üyelerine yönelik KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 22 Nisan Perşembe günü online olarak gerçekleştirilen toplantıda, KOSGEB İl Müdürü Arif Torun tarafından  ‘İmalat Sanayinde Dijitalleşme’ temalı proje teklif çağrıları sunumu yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan şunları kaydetti: “Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak, KOSGEB işbirliğinde, bugüne kadar burada sayısız eğitime, toplantıya, törene,  etkinliğe ev sahipliği yaptık. Belki binlerce KOBİ’ye ve girişimci adayına hitap ettik. Ancak içinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle böyle uzaktan iletişime geçmek zorunda kalıyoruz. Dileğim bu sürecin bir an önce sona ermesi ve sizleri yine salonlarımızda ağırlayabilmek. İmalat sanayinde dijitalleşme konulu projelerinizi kapsayan KOBİ Gelişim Destek Programı ile amacımız, yüksek teknolojili, katma değerli sektörlerdeki kapasite ve becerilerin geliştirilmesi. Bunun yanısıra geleneksel sektörlerdeki kobilerin daha yenilikçi iş modelleri ile çalışmaya teşvik edilmesi. Katılımınız için teşekkür ediyor, başarılı bir toplantı olmasını diliyorum.”

Başkan Ercan’ın konuşmasının ardından KOSGEB İl Müdürü Arif Torun; ‘İmalat sanayi sektöründe dijitalleşme sürecine katkı sağlayabilecek yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin desteklenmesi’ ve ‘İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanma düzeyinin arttırılması’ konulu proje çağrılarına ilişkin bilgilendirme gerçekleştirdi.

 

494

Haber görselleri