MUTSO’DAN DALAMAN, KÖYCEĞİZ VE ORTACA KAYMAKAMLARINA ZİYARET


MUTSO Heyeti, geçtiğimiz aylarda göreve atanan Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca Kaymakamları ile Dalaman Havalimanı Hudut Mülki İdare Amirini ziyaret ederek, yeni görevlerinde başarılar diledi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ile Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Muğla’ya atanan Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak ve Ortaca Kaymakam Meral Uçarı ile Dalaman Havalimanı Hudut Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu’nu ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde MUTSO heyeti öncelikle Oda’nın tarihi, yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. MUTSO Yönetim anlayışında ilçelerin yerinden temsilini çok önemsediklerini ve Meclis ve Yönetim Kurulunda ilçelerimizden kıymetli isimlerin görev aldığını söyleyen Meclis Başkanı H. Koray Özcan, bu sayede ilçelerde faaliyet gösteren üyelerin sorunlarını daha hızlı ve kolay bir şekilde öğrendiklerini; çözümü noktasında daha hızlı refleks gösterebildiklerine dikkat çekti. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ise Odanın projelerini aktararak özellikle Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca’yı kapsayan proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Alternatif turizm çalışmalarına verilen destek ile bölgede turizmin 12 aya çıkabilmesi katkı sağlamayı hedeflediklerini aktaran Başkan Ercan, bundan sonra da bu bölgede yapılacak her türlü çalışmaya MUTSO olarak destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Başkan Ercan ayrıca, MUTSO Zeytinpark’ta ve algari.com elektronik satış sitesinde, Muğla’nın 13 ilçesine ait coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerin bulunduğuna dikkat çekerek, buralarda yer alan ürünlerin üretici fiyatları ile satıldığının; bunun, ilin ürünlerinin tanıtılmasına ve MUTSO güvencesiyle satılmasına önemli katkı sağladığını ifade etti.

Ziyarette yer alan MUTSO temsilcileri, bulundukları sektörlerin son dönemde yaşadıkları sorunlar ve bunların çözümü noktasında yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundular.

Ziyaret edilen Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak ve Ortaca Kaymakam Meral Uçarı ile Dalaman Havalimanı Hudut Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu ayrı ayrı, ziyaretlerden memnuniyet duyduklarını,  bölge adına yapılabilecek çalışmalarda destek vermeye hazır bulunduklarını ifade ettiler.

571

Haber görselleri