MUTSO’DAN ÜYELERİ İÇİN ÇAĞRI: “UZAKTAN DEĞİL, ÖRGÜN YAZ OKULU AÇILMALI”

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla esnafı için çağrıda bulundu: “Uzaktan değil, örgün yaz okulu açılmalı.”

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Menteşe ve Ula’da faaliyet gösteren Oda üyeleri başta olmak üzere, tüm Muğla esnafı için örgün yaz okulu çağrısında bulundu. Başkan Ercan konuya ilişkin şunları kaydetti: “Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler çalışmalarımızı, ilimiz ekonomisini, sosyal ve kültürel hayatını korumak ve geliştirmek için yürütmekteyiz. Muğla ekonomisinin tarım, turizm ve madencilikten sonra en önemli sektörü eğitimdir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemizin ilimizin ekonomisine katkısı azımsanamayacak ölçüdedir. Yaşanan pandemi sürecinde üniversitemiz de tüm ülke genelinde olduğu gibi uzaktan eğitim sistemini uygulamıştır. Bu elbette ki salgının önüne geçilebilmesi için doğru bir adım olmuştur.  Ancak üyelerimizin, iş dünyasının, tüm esnafın kapalı kaldıkları sürede yaşadıkları ekonomik sıkıntılar herkesin malumudur. Normalleşme sürecine girdiğimiz bu dönemde, esnafın ekonomik olarak sisteme dahil olabilmeleri ve işletmelerin kapanmalarının önüne geçebilmek için bir takım lehte düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Özellikle Kötekli esnafı oldukça zor durumdadır. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bugüne kadar yaz okulunun açılması yönünde gerekli lobi çalışmalarını yürütmüş, tüm desteği sağlamaya hazır olduğumuzu defalarca dile getirmiştik. Şimdi esnafımız için en önemli zaman diyebiliriz. Bu süreçte yaz okulunun uzaktan değil, örgün eğitim olarak açılması, üyelerimiz için can suyu olacaktır. Sağlığın korunması yönünde tüm tedbirler alınarak, yaz okulunun örgün olarak açılması noktasında gerekli çalışmanın yapılması esnafımızın ekonomik hayatı açısından son derece önemlidir. Yetkililerimizin bilgisine hassasiyetle sunarız.”