n11.com MUĞLA’DA E-TİCARET VE E-DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ DÜZENLEDİ


Dijital dünyanın önde gelen e-ticaret platformları arasında yer alan n11.com, Muğla’da MUTSO ev sahipliğinde; Muğla Odaları ve Borsa üyeleri ile n11.com iş ortaklarına yönelik e-ticaret ve e-dönüşüm eğitimi verdi. Yaklaşık 120 kişinin katıldığı eğitimde e-ticaret ve e-dönüşümün önemi ile açık pazar  iş modelinin sunduğu fırsatlar anlatıldı.

2012 yılında kurulan, elektronikten tekstile, mutfak gereçlerinden otomotive kadar birçok farklı ihtiyaca ve zevke hitap eden ve milyonlarca farklı ürünü kullanıcıyla buluşturan e-ticaret platformu n11.com Muğla’da  e-ticaret ve e-dönüşüm eğitimi gerçekleştirdi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliği ve ev sahipliğinde, Muğla Odaları ve Borsanın destekleri ile; 25 Şubat Salı günü MUTSO Hizmet Binasında gerçekleştirilen e-ticaret ve e-dönüşüm eğitimine katılım oldukça yoğun oldu. Muğla Odaları ve Borsa üyeleri ile Muğla’da faaliyet gösteren n11.com iş ortaklarına yönelik düzenlenen ve yaklaşık 120 kişinin katıldığı eğitimde, e-ticaret ve e-dönüşümün önemi ile açık pazar iş modelinin sunduğu fırsatlar anlatıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, şunları kaydetti:Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve çatı kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, ticaretin dijitalleşmesini yürekten destekliyoruz. E-ticaret, sınırlı bir alanda değil, tüm sektörlerde büyümek isteyen KOBİ’lerimizin kaçırmaması gereken bir fırsat. Buradan tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya ulaşmak mümkün. Müşteriler e-ticarete geçerken, geleneksel yöntemlerde takılıp kalan firmaların ayakta kalma şansı yok. Yeni teknolojilere uyum sağlamak için iş yapma biçimlerimizi değiştirmemiz ve e-ticaretin kurallarına uygun hareket etmemiz gerekiyor. İstatistikler gösteriyor ki, e-ticarette henüz yolun başındayız. Bugün için gerideyiz ama aradaki farkı hızla kapatabiliriz. İnternet bağlantısı yaygınlığı, kalitesi ve akıllı telefon kullanım oranlarında batı ülkelerine benziyoruz. Ülkemiz nüfusunun % 90’ı mobil bağlantıya sahip. Sosyal medyada çok aktifiz ancak internetin sunduğu fırsattan tam olarak faydalanamıyoruz. Bunun en önemli nedenlerinin başında güven eksikliği geliyor. Bizdeki bu güvensizlik e-ticaretin gelişmesini engelliyor. İnşallah kamu ve özel sektör işbirliğiyle yapılan çalışmalarla bu güven problemi ortadan kalkacak ve dünyanın önde gelen ülkeleri arasına gireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmamı noktalıyor, keyifli ve başarılı bir etkinlik olmasını diliyorum.”

Başkan Ercan’ın açıklamalarının ardından kürsüye davet edilen n11.com İş Ortağı Eğitmeni Aykut Baskın katılımcıları, e-ticaretin dünyadaki ve Türkiye’deki gelişimi, platform kullanımı, satışı arttırma yolları, sipariş süreç yönetimi, mevzuatlar, reklam uygulamaları, tüketici hakları, kişisel verileri koruma kanunu, reklam kullanımı ve kargo süreçleri gibi başlıklar hakkında bilgilendirdi. Eğitimin e-arşiv  ve e-fatura bölümünde, n11.com ve Digital Planet işbirliği ile gerçekleştirilen elektronik fatura sistemi ‘n11faturam.com’un KOBİ’lere sunduğu avantajlar paylaşıldı.

478

Haber görselleri