N11.COM’DAN MUTSO ÜYELERİNE E-TİCARET EĞİTİMİ


Dijital dünyanın önde gelen e-ticaret platformları arasında yer alan n11.com Muğla’da MUTSO üyelerine ve iş ortaklarına yönelik e-ticaret eğitimi verdi. Yaklaşık 140 kişinin katıldığı eğitim oldukça beğeni topladı.

2012 yılında kurulan, elektronikten tekstile, mutfak gereçlerinden Türkiye’nin nadide el sanatlarına kadar farklı ihtiyaç ve zevklere hitap eden milyonlarca ürün bünyesinde barındıran bir e-ticaret platformu olan n11.com, tüm Türkiye’de e-ticaret eğitimleri düzenliyor. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliğinde 12 Mart Salı günü Muğla Baro Binası Konferans Salonunda, gerçekleştirilen E-ticaret Eğitimine katılım oldukça yoğun oldu. MUTSO üyelerine ve Muğla’da faaliyet gösteren n11.com iş ortaklarına yönelik düzenlenen ve yaklaşık 140 kişinin katıldığı eğitimde, e-ticaretin önemi ve açık pazar iş modelinin sunduğu fırsatlar anlatıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, şunları kaydetti: “Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve çatı kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, ticaretin dijitalleşmesini yürekten destekliyoruz. E-ticaret, sınırlı bir alanda değil, tüm sektörlerde büyümek isteyen KOBİ’lerimizin kaçırmaması gereken bir fırsat. Buradan tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya ulaşmak mümkün. Müşteriler e-ticarete geçerken, geleneksel yöntemlerde takılıp kalan firmaların ayakta kalma şansı yok. Yeni teknolojilere uyum sağlamak için iş yapma biçimlerimizi değiştirmemiz gerekiyor. E-ticaretin kurallarına uygun hareket etmemiz gerekiyor. İstatistikler gösteriyor ki, e-ticarette henüz yolun başındayız. Bugün için gerideyiz ama aradaki farkı hızla kapatabiliriz. İnternet bağlantısı yaygınlığı, kalitesi ve akıllı telefon kullanım oranlarında batı ülkelerine benziyoruz. Ülkemiz nüfusunun % 90’ı mobil bağlantıya sahip. Sosyal medyada çok aktifiz ancak internetin sunduğu fırsattan tam olarak faydalanamıyoruz. Bunun en önemli nedenlerinin başında güven eksikliği geliyor. Bizdeki bu güvensizlik e-ticaretin gelişmesini engelliyor. İnsanlar kredi kartı bilgilerini online mecrada paylaşmak, tanımadığı satıcıdan ürün almak istemiyor. Ancak Türkiye’de önde gelen e-ticaret sitelerinde bankaların sundukları altyapılar ile güvenilir ödeme sistemleri mevcut. Bu sistemlerin daha iyi tanıtılması ve anlatılması gerekiyor. Ayrıca kamu ve özel sektör işbirliğiyle yapılan çalışmaların da bu güven algısına olumlu etkisi olacağına inanıyorum. Böylece dünyanın önde gelen ülkeleri arasına gireceğiz.”

Başkan Ercan’ın açıklamalarının ardından kürsüye davet edilen n11.com İş Ortağı Eğitmeni Aykut Baskın, eğitimin içeriği hakkında bilgi verdi. E-ticaret verileri, n11pro toptan alışveriş platformu, muhasebe süreçleri, n11 faturam, e-ticaret entegrasyonu, kargo süreçleri, kargo kampanyaları ve iptal/iade/değişim süreçlerine ilişkin paylaşımların yapıldığı eğitimde, Ege Bölge Müdürü Burak Boran, Ege Bölge Satış Yöneticisi Mehmet Ünal, Spor&Outdoor Kategori Yöneticisi Deniz Yurtseven de birebir görüşmelerde katılımcıların sorularını yanıtladılar.

659

Haber görselleri