NEFES KREDİSİ MUTSO ÜYELERİYLE BULUŞUYOR


Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) üyeleri; TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğinde imzalanan protokolle hayata geçecek olan “TOBB Nefes Kredisi”ne 12 Aralık Pazartesi gününden itibaren başvurabilecek. MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, üyelerinin kullanacağı kredilerde üst limitin 100 bin lira olacağını belirtti.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB), Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğinde geçtiğimiz 2 Aralık Cuma günü imzalanan protokolle hayata geçecek olan “TOBB Nefes Kredisi”, 12 Aralık 2016 tarihinden itibaren Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) üyelerine dağıtılmaya başlanacak.

Bu çerçevede MUTSO üyeleri için Oda tarafından sağlanan 15 milyon liralık kaynağın yanı sıra, TOBB’tan gelecek kaynakla birlikte yaklaşık 25 milyon liralık bir kredi hacmi oluşturuldu. Söz konusu kredinin yüzde 85’lik oranının kefaleti ise Kredi Garanti Fonu tarafından verilecek. Oda üyeleri krediyi 1 yıl vadeli olarak kullanabilecek.

MUTSO üyelerinin kullanacağı kredilerde üst limitin 100 bin lira olacağını kaydeden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, 3 ay içerisinde yaklaşık 500’e yakın KOBİ’nin bu krediden yararlanmasını beklediklerini açıkladı.

Sağlanan kredinin KOBİ’lerin nefes almasını sağlayacağını vurgulayan Başkan Karakuş, “Bu kredinin kullandırılmasının piyasaya olumlu bir şekilde yansıyacağını düşünüyoruz. TOBB Nefes Kredisi’nin TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve KGF işbirliğinde imzalanan protokolle hayata geçeceğini duyurmuştuk. Bu kredinin kullanımından sonraki süreçte bütün bankalarımızın da kredi faizlerini düşüreceklerini ve bunun da bir sinerji yaratarak, piyasalara olumlu yansıyacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.

1263