ODA VE BORSALARA DENETİM ÖNCESİ EĞİTİM MUTSO’DA


TOBB 9’uncu dönem Akredite olan oda ve Borsalar Muğla’da bir araya geldi; belge yenileme denetimi öncesi bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Toplantı Salonu’nda 17-18 Ekim tarihlerinde düzenlenen, ‘Denetim Öncesi Bilgilendirme Eğitimi’ne Kasım-Aralık aylarında Akreditasyon Denetimi geçirecek olan Akhisar Ticaret Borsası, Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ticaret Borsası, Bursa Ticaret Borsası, Çorlu Ticaret Borsası, Erdek Ticaret Odası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Ticaret Borsası, Menemen Ticaret Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Tire Ticaret Odası, Turgutlu Ticaret Borsası, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterleri ve akreditasyon temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, “TOBB tarafından 2002 yılında altyapı çalışmaları başlatılan ve tüm Türkiye çapında toplam 226 Oda ve Borsa tarafından uygulanmakta olan akreditasyon sistemi ile Odalarda ve borsalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesi ve geliştirilmesi, Hizmet kalitesinin iyileştirilmesi ve Türk oda/borsa sisteminin Avrupa oda sistemine uyumunun sağlanmasının amaçlanmıştır. Odalar ve borsalar o tarihten bu yana, deneyimleri ile oluşmuş hizmet bilincini, akreditasyon gereklerinin de katkısıyla her geçen gün iyileştirmiştir. Ekonomik büyümede ve iş dünyasının desteklenmesinde önemi giderek artan bir rol oynadıklarından, oda ve borsaların kapasite, yeterlilik ve profesyonelliklerini ortaya koymaları için akreditasyon standardını başarılı biçimde uygulamaları gerekmektedir. Bu gerçeğin bilinciyle 2012 yılında 9’uncu Dönem Oda ve borsalardan birisi olarak dahil olduğumuz bu hizmette, 2013 yılında Odamız ‘Beş Yıldızlı Hizmet Veren’ A Sınıfı Oda olarak sertifikalandırılmıştır. Odamızda en üstten, en alta tüm çalışanlar bu başarının getirdiği sorumluluğun farkında olarak görevlerini yerine getirmektedirler. Yönetim Kurulu da çalışmaların her adımını takip etmekte ve görüşleriyle, sürece daima aktif katılım sağlamaktadır.”

Başkan Karakuş’un ardından, MUTSO AB, Proje, Dış Ticaret ve Raporlama Birim Sorumlusu Elvan Kocagöz kürsüye gelerek, Muğla’nın genel ticaret potansiyeli ve Oda çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdi.

Kocagöz, sonrasında bilgilendirme eğitimini gerçekleştirmesi üzere kürsüyü TOBB Akreditasyon Kurulu Sekreteri Volkan Tufan’a bıraktı. Tufan, “Öncelikle böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmalarından dolayı Muğla Ticaret ve Sanayi Odamız Yönetim Kurulu Başkanı  Bülent Karakuş’a, Genel Sekreter Mehmet Çüçen’e ve tüm Oda personeline teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle gönüllü Odalarımız ve Borsalarımız oldukça Akreditasyon Sistemini arzu ettiğimiz gibi Türkiye’nin her yerine yayabiliriz.” dedi. Tufan, akreditasyonun amacı ve çalışma prensibi hakkında bilgi verdi.

İki gün boyunca süren eğitimlerde, TOBB tarafından hazırlanan Akreditasyon kılavuzunun tüm maddeleri üzerinden tek tek geçilirken, ilgili maddelerde Oda ve Borsalardan beklentiler dile getirildi. Verilen iyi uygulama örnekleriyle de katılımcılara yol haritası çizildi.

1581

Haber görselleri