ÖĞRENCİLER İŞ HAYATINA HAZIRLANIYOR


Ticaret Sicili Müdür Yardımcısı Turgut Ercan, üniversite öğrencilerine Türk Ticaret Kanunu’nu ve Ticaret Sicili uygulamalarını aktardı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesinde hizmet veren Muğla Ticaret Sicili Müdürlüğü, Oda-Üniversite işbirliğine katkı sağlamaya devam ediyor. Ticaret Sicili Müdür Yardımcısı Turgut Ercan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (MYO)’nda bir seminer verdi. 30 Kasım Salı günü Muğla MYO Şahidi Salonu’nda öğrencilere hitap eden Ercan, ‘Türk Ticaret Kanunu ve Ticaret Sicili Uygulamaları’ hakkında bilgi verdi.

Dış Ticaret Bölümü ile Muhasebe ve Vergi Bölümü organizasyonuyla gerçekleştirilen seminere, MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Görevlisi Hüseyin Kurt, Dış Ticaret Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülay Örmeci Güney, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Karataş, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Öğr. Görevlisi Hüseyin Çiçek, Öğretim Görevlileri Eylül Çelik, Nedret Erboy, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü, Muhasebe Bölümü ile Dış Ticaret Bölümü öğrencileri katıldı.

Ticaret Sicili Müdür Yardımcısı Ercan, sunumunda Türk Ticaret Kanununun tarihçesi ve yapısı, ticari hayata etkileri, kanunun temel amaçları, Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün yapısı, Müdürlükçe tescil edilen ticari işletme türleri ve Türkiye’de kullanılan veri tabanları hakkında öğrencileri bilgilendirerek, Ticaret Sicil Müdürlüğü ile vatandaşlar tarafından kullanılan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS)’nin çalışma prensipleri ve kullanımını aktardı.

Gerçekleştirilen seminerin ardından sahneye gelen MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Görevlisi Hüseyin Kurt, Dış Ticaret Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülay Örmeci Güney ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Öğr. Görevlisi Hüseyin Çiçek katkılarından dolayı Turgut Ercan’a teşekkürlerini sunarak çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.

526

Haber görselleri