ÖĞRENCİLERE MESLEK LİSELERİNİN ÖNEMİ ANLATILDI


GEKA ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında öğrencilere yönelik ‘Geleceğin Mesleği’ konulu panel düzenlendi. Panelde MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan konuşmacı olarak yer aldı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında öğrencilere yönelik ‘Geleceğin Mesleği’ konulu panel düzenlendi. 17 Aralık Salı günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelde Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, GEKA Genel Sekreter Vekili Ece Gölükçetin, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Hilmi Toker, Muğla Açı Özel Öğretim Kursu Yöneticisi Cihan Şimşek ile Ekip Araç Üstü Ekipman Sanayi Yöneticisi Mehmet Altaş konuşmacı olarak yer aldı.

Panelist olarak konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Başkanı Ercan öncelikle odanın amacı hakkında bilgi verdi. Başkan Ercan: “Odalar; üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere mesleki disiplin, ahlak ve dayanışmayı korumak ve bu kanunda yazılı hizmetler ile mevzuatla odalara verilen görevleri yerine getirmek amacıyla kurulan, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Bu amaç doğrultusunda hazırladığımız ulusal ve uluslararası projelerle ilimiz ekonomisine ve sosyal yaşamına da katkı sağlamaya çalışıyoruz.  Bizler ise, Muğla ili oda ve borsaları olarak ilimiz ekonomisinin geliştirilip, yaşayanların refah seviyesinin yükseltilmesi için gönüllü çalışanlarız. Odamız yönetimi olarak, özellikle gelecek nesillere yönelik eğitsel çalışmaları çok önemsiyoruz.” dedi.

Başkan Ercan sonrasında sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüz koşullarına baktığımızda, hemen hemen her sektörde kalifiye ara eleman sıkıntısı yaşandığını biliyoruz. Bu açığı kapatmaya yönelik her ne kadar çeşitli çalışmalar yapılmış olsa da, yine de yeterli olduğunu söylememiz mümkün değil.  Bu anlamda meslek liselerine özendirme amacıyla düzenlenen bugünkü çalışma, geleceğimiz açısından büyük önem arz ediyor. Söz konusu bu açığın kapatılmasında meslek liselerinin rolünün çok büyük olduğuna inanıyoruz. Genç nesillerin meslek liselerine ve meslek edinme yönündeki olan farkındalıklarını arttıracağına inandığımız bu tür eğitsel çalışmaların, genç öğrenci kardeşlerimizin geleceğe yönelik tercihlerinde etkili olabileceğini düşünüyoruz. Eğitime ve özellikle de meslek liselerine verdiğimiz önemi, üst yapımız olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin 81 ilde 81 meslek lisesi projesinde de görmek mümkün. Bu proje kapsamında Şehit Ziya İlhan Dağdaş Meslek Lisesi’ni ilimiz eğitimine kazandırıp, geleceğimize önemli bir yatırımda bulunduğumuzu söyleyebilirim. Piyasada iş arayan değil, iş kuran ve istihdam yaratan bireyler yetiştirmek gerekliliği, ülkemiz için olduğu kadar ilimiz Muğla için de geçerli olan bir gerçek. Genç ve dinamik nüfus, ekonominin büyüme ve kalkınmasının temel unsurlarının başında gelmektedir. Bunun içindir ki, öğrenci kardeşlerimize eğitimin yanında severek yapılan bir işin kendilerini başarıya taşıyacağını belirtmek isterim. Siz geleceğimizin teminatı olan öğrenciler olarak, belirlediğiniz amaçlar doğrultusunda kendinize yön çizin ve bu alanlarda kendinizi geliştirin. Gençlerimiz, üniversitelerden mezun olduktan sonra devletten ya da sadece resmi kurumlardan beklenti içinde olmamalıdır. Kendi işyerlerini kurmaları açısından da girişimci ve donanımlı olmalıdırlar. Bu yollardan biri de, meslek liselerimizdir. meslek liselerimiz, gelecek nesillerin kendilerine yön çizmede önemli bir kılavuz olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, böylesine önemli bir çalışmada geleceğimiz olan siz gençlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ederken, bu eğitsel faaliyetin verimli geçmesinin yanı sıra, amacına uygun sonuçlarla tamamlanmasını diler, panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Milas Kaymakamı Eren Arslan, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Hilmi Toker, Muğla Açı Özel Öğretim Kursu Yöneticisi Cihan Şimşek ile Ekip Araç Üstü Ekipman Sanayi Yöneticisi Mehmet Altaş’ın panelist olarak yer aldığı etkinlikte, önümüzdeki  yıl liseye başlayacak olan yaklaşık 600 sekizinci sınıf öğrencisi katıldı.

1062

Haber görselleri