ORTAK SORUNLARA ‘BİRLİKTE’ ÇÖZÜM ARANIYOR


MUTSO 6’ncı Meslek Komitesi, Muğla’da imar planı ile başlayan ve tüm yapı imalat sektörlerini etkileyen sorunların tespiti ve çözümü noktasında STK’lar ile oluşturduğu komisyonda çalışmalarını sürdürüyor.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren 6’ncı Meslek Komitesi (İnşaat Taahhüt vb.) çalışmalarını, sektörün yaşadığı sorunlar noktasında yoğunlaştırdı. Sektörde faaliyet gösteren firmaların imar planları ve inşaat ruhsatlarının verilme süreçleri ile ilgili yaşadığı sorunlara çözüm üretmek amacıyla ilgili STK’lar ile görüşmeler gerçekleştirerek bir komisyon kuran 6’ıncı Meslek Komitesi, raporların sunulduğu yeni bir toplantı gerçekleştirdi.

MUTSO ev sahipliğinde 11 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıya katılım oldukça yoğun oldu. Komite Başkanı Menaf Kıyanç başta olmak üzere komite üyeleri Zekai Çakmak, Şahin Kırkan ve Ulaş Özgür’ün yanısıra Makine Mühendisleri Odası Başkanı Münnami Özyurt, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasından Serkan Özçelik, İnşaat Mühendisleri Odasından Tolga Yüksel, Şehir Plancıları Odasından İsmail Ercan, Jeoloji Mühendisleri Odasından Coşkun Çatalkaya’nın katıldığı toplantıya, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dişcigil konuk oldu.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Ercan, inşaat sektöründeki gelişmelerin ve çalışmaların pek çok sektörü etkilediğine dikkat çekerek, inşaat sektörünün temsilcilerinin, yaşadıkları sorunların çözümü noktasında yapılacak her türlü çalışmanın Oda olarak arkasında olduklarını kaydetti.

Toplantıda komisyonda yer alan STK’ların sorunlar ve çözüm önerilerinden oluşturdukları raporlar görüşüldü. Sorunların çözümü için ilgili kurum ve kuruluşlar ile görüşülmesi amacıyla planlama yapıldı.

476

Haber görselleri