PLANLAMA, İMAR VE YAPILAŞMA KOMİSYONU OLAĞAN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

MUTSO 3,6 ve 12’nci Meslek Komiteleri, , Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı yapı sektöründeki Odalar, Muğla Yapı Denetim Kuruluşları Derneği ve lisanslı yapı malzemesi laboratuarı katılımlarıyla oluşturulan Planlama, İmar ve Yapılaşma Komisyonu, Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. 20 Mart Pazartesi günü MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, 10 Mart Cuma günü kurum yetkililerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda görüşülen konular değerlendirilerek, bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında yol haritası belirlendi. Toplantıda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile iletişime geçilerek, jeolojik etütler kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi edinilmesine; ayrıca yapı stoku ve riskli yapı tespiti konularında Valilik koordinatörlüğünde, AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Müdürlüğü ve yerel yönetimler ile görüşülmesine karar verildi.

Toplantıda açıklama yapan Komisyon Başkanı ve MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Menaf Kıyanç şunları kaydetti: “Komisyonumuzun çalışmalarıyla 10 Mart’ta gerçekleştirdiğimiz toplantımıza, ilimizin tüm kurum ve kuruluşlarından 52 kişi katılım sağladı. Bu geniş katılım bizi hem motive etti, hem de Muğla için birlik ve beraberlik adına umutlandırdı. Bu çalışmaları belirli periyodlarda tekrarlamak ve gelişmeleri paylaşmak son derece verimli olacaktır.” dedi.