PLANLAMA İMAR VE YAPILAŞMA KOMİSYONU TOPLANDI

Muğla’nın değerini yükseltmek, planlama, imar ve yapılaşma konularında kurumlar nezdinde yürütülen işleyişlere katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Planlama, İmar ve Yapılaşma Komisyonu olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesindeki yapı sektöründeki komiteler, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’ne bağlı yapı sektöründeki odalar ve Muğla Yapı Denetim Kuruluşları Derneği’nin katılımıyla, Muğla’nın değerini yükseltmek, planlama, imar ve yapılaşma konularında kurumlar nezdinde yürütülen işleyişlere katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Planlama, İmar ve Yapılaşma Komisyonu aylık olağan toplantısını 24 Şubat Cuma günü gerçekleştirdi.

MUTSO ev sahipliğinde düzenlenen toplantının gündemi 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ili merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen ve 11 ili doğrudan etkileyen deprem oldu.  Toplantıda ayrıca, deprem zararlarının en aza indirilebilmesi amacıyla Muğla ili genelinde kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenler ve birincil öncelik olarak yapılacak eylem planları görüşüldü.

Komisyon bir sonraki toplantı için, kısa vadede depreme karşı alınabilecek önlemleri görüşmek, deprem gerçeği karşısındaki zararları en aza indirmek için Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, MUTSO çalışma alanı içindeki İlçe Belediyeleri (Menteşe, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Datça, Ula, Yatağan, Kavaklıdere), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve AFAD’tan yetkililerin yer alacağı paydaş bir toplantı düzenlenmesi konusunda karar aldı.

Komisyon, “Muğla’ da Güvenli, Huzurlu ve Mutlu Bir Yaşam İçin Birlikte Çalışalım” çağrısında bulundu.

İlgili komisyonda Odalar, komiteler ve dernek adına aşağıdaki temsilciler yer almaktadır;

– MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ve Yönetim Kurulu Üyesi  Menaf KIYANÇ (Komisyon sözcüsü)

– Şehir Plancıları Odası adına Nevin Selin GÜÇTEKİN

– Mimarlar Odası adına Mehmet YENİSU

– İnşaat Mühendisleri Odası adına Cemil KIRBAŞ