TEKNOPARK A.Ş. KURULDU


Muğla’da uzun zamandır çalışmaları sürdürülen Teknopark A.Ş. kuruldu. 52 ortağın bulunduğu Teknopark A.Ş. noter huzurunda atılan imzaların ardından hayata geçti. Hem yapı olarak hem de Muğla’da sağlanan birlik ve beraberlik açısından bir ilk olacak bu oluşumda, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öncülüğünde uzun zamandır çalışmaları sürdürülen TEKNOPARK A.Ş. 29 Kasım 2016 Salı günü noter huzurunda yapılan bir toplantı ile kuruldu. MSKÜ Rektörlük binasında, Muğla’nın tüm idari kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve sektörel temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, Teknopark A.Ş. 52 kurucu üyenin imzalarıyla hayata geçti. Teknokent A.Ş’nin kuruluşuyla, Yönetim Kurulu Başkanı Vali Amir Çiçek olurken, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Başkan Yardımcısı görevlerini üstlendiler.

Toplantının açılışında konuşan Vali Amir Çiçek şunları kaydetti: “Şimdiye kadar projemiz hayata geçmeli ve binamızın yapımına başlanmalıydı. Ancak 15 Temmuz sonrasında geçen sürede Teknopark projemize bir gölge düşmemesi amacıyla bilinçli olarak geciktirdik. Bundan sonraki süreçte istiyoruz ki bir an önce inşaatımız başlasın, bürolarımız çalışsın. Bu salondaki sinerjiden büyük bir enerji ortaya çıkacağına inanıyorum.”

Vali Amir Çiçek’in ardından söz alan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, üretimde yeni teknolojileri yakalamak, istihdam yaratmak, ilimizi ekonomik anlamda rekabet edilebilir düzeye taşımak amacıyla tematik bir teknopark için çalışmaların yapıldığını ifade ederek şunları kaydetti: “Teknopark ile tüm girişimci şirketlerin önünü açmış olacağız. Tematik Teknopark’ın yenilenebilir enerji, sağlık, tarımsal faaliyetler, hayvancılık ve yazılım/bilişim alanlarını kapsamaktadır. Şirketimiz faaliyetini ticaret hukukuna göre devam edecektir. Hayırlı uğurlu olsun.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise konunun önemine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Belli bir sürecin sonunda akdi imzalamak için buradayız. Buradaki manzara Üniversitemiz öncülüğünde ortak bir irade ile kurulmuş bir yapıdır. Teknopark’lar önce yavaşça ilerleyen sonrasında kendisini geliştiren yapılardır. Ayrıca bu kadar geniş bir temsili alanda bir araya gelinmesi ve imzaların atılması Muğla’da bir ilk. Bununla ilgili olarak Sayın Valim ve Rektörüm başta olmak üzere hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Teknopark’ın detaylarına ilişkin bir sunum gerçekleştirilerek kurucu üyelere bilgi verildi.

Kurucu üyeler projeye imzalarını atarlarken açıklamalarda bulunan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş şunları kaydetti: “Bu yatırım Muğla için önemli ve gerekli bir yatırım. 2016 yılı ülkemiz ve bölgemiz için çok verimli değildi. Bunların etkileri sürecek ve sanıyorum 2017 yılı da çok iyi geçmeyecek. Ancak dünya makinelerin devrine giriyor. Muğla olarak sanayide çok iyi bir yerde değiliz. Bunu Teknopark sayesinde değerlendireceğiz. Coğrafi konumumuz ve sosyal olanaklarımız nedeniyle diğer teknoparklara göre daha çok talep olacağını düşünüyorum. Dünya’daki başarılı örnekleri inceleyerek Muğla’da bunları hayata geçirebiliriz. Sahiplenme önemli. Başarı için bir arada olmak çok önemli. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum.”

1262

Haber görselleri