TEKNOPARK’IN İLK FİRMASINDAN MUTSO’YA ZİYARET


Teknopark’ın ilk firması olan İrotech Ar-Ge Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Uslan MUTSO’yu ziyaret etti.

Muğla Teknopark’ın ilk firması olan İrotech Ar-ge Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Uslan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’na Teknopark’ın Muğla’ya kuruluşunda büyük emek vermesinden dolayı nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ile görüşen Uslan, İrotech Ar-ge Tasarım Yazılım firmasının balıkçılık sektörüne kazandırdığı iki ayrı projeye ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Şubat 2020 tarihinde başlayıp Temmuz 2020 tarihinde biten SGS (Su Altı Görüntüleme Sistemi) projesinin su ürünleri yetiştiriciliği sektörünün lider firmaları tarafından tercih edildiği belirten Uslan ayrıca firmanın diğer bir projesi olan NTSS (Nesne Tanımlama ve Sayma Sistemi) su ürünleri yetiştiriciliği sektörünün büyük bir eksikliğini gidermiş olup balık sayısı tespitini bindelik hata düzeyinde 150-250 bin adet/saat hızında sayabildiklerini ifade ederek, devrimsel nitelikteki bu ürün, Su Ürünleri sektöründeki firmalara zaman, doğruluk, kalite yönetimi ve personel maliyeti konularında tasarruf kazandıracağını kaydetti.

Yasin Uslan Ar-ge faaliyetlerinin Muğla Teknopark A.Ş. bünyesinde devam etmekte olduğunu, ihracat yapmayı planladıklarını ve Muğla’ya yapılan bu Teknopark yatırımının meyvelerinin ortaya çıkmakta olduğunu daha da güzel projelere Teknopark ailesi olarak yüksek motivasyon ve kapasiteyle çalışıldığını bildirdi.

Muğla’da yüksek teknoloji ürünleri üretimini yapan Uslan, üretim yeri sıkıntısı çektiklerini ve bunun için 400-800 m2 kapalı alan gereksinimlerini detaylı bir şekilde dile getirdi.

MUTSO Başkanı Ercan, sektöre kazandırılan bu iki proje için Uslan’ı tebrik ederek, her türlü destek verilebileceğini dile getirdi.

Muğla Teknopark 52 ortak ile 29 Kasım 2016 kurulmuştur.  Bir sene içinde üç girişimci ile başlanmış şuan 24 girişimciye ev sahipliği yapmaktadır.  Bir yıl gibi bir sürede  %70’e yakın doluluğa ulaşmıştır. Bu sene girişimciler ilk ihracatlarını gerçekleştirmiştir.

1073