THE ECO TRAİLS® ROTALARI ARTIK TELEFONLARDA


The ECO Trails’ın Android ve IOS mobil telefonlarla uyumlu mobil uygulaması hazırlandı.

Köyceğiz-Ortaca-Dalaman Yürüyüş ve Bisiklet Rotaları The ECO Trails’ın Android ve IOS mobil telefonlarla uyumlu mobil uygulaması hazırlanarak kullanıma sunuldu. Proje ve bölge değerleri hakkında bilgi de sunan ECO Trails mobil uygulaması, Google Play Store ve Apple Store’dan ücretsiz indirilebiliyor.

Mobil uygulama, Dalyan Turizm Kültür ve Çevre Koruma Derneği’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ana finansörlüğünde Ortaca ve Dalaman Belediyeleri ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ortaklığıyla yürüttüğü ECO Trails projesi kapsamında oluşturulup işaretlenen 470 km’lik yürüyüş ile 740 km’lik bisiklet rotasının daha güvenli bir şekilde kullanımı amacıyla geliştirildi.

Fiziki rota işaretlemeleri, geçtiğimiz aylarda çıkan ECO Trails Yürüyüş ve Bisiklet Rota Haritası ve yine aynı tarihlerde yayına giren ECO Trails web sitesine mobil uygulamanın da eklenmesiyle ECO Trails kullanıcıları artık rotaları çok daha güvenli bir şekilde kullanabilecekler. Türkçe-İngilizce olarak hazırlanan Rehber Kitabın Aralık ayında basılmasıyla, kullanıcıların hizmetine sunulan tanıtım ve destek ürünleri tamamlanmış olacak.

The ECO Trails projesi ile; bölgemizde yerli ve yabancı turistlere yönelik sürdürülebilir turizmi teşvik etmek; bölge değerlerini tanıtmak ve en önemli varlığı olan doğasının korunması için farkındalık yaratmak; spor ve doğa turizminin gelişimi, kırsal kesimin turizmden pay alması ve yaz aylarına sıkışmış bölge turizm sezonunun ilkbahar ve sonbahar aylarını da kapsayacak şekilde genişlemesine katkıda bulunmak hedefleniyor.

ECO Trails mobil uygulaması ile neler yapabilirsiniz?

  • Yürüyüş ve bisiklet rotalarını baz harita, eşyükselti haritası ve uydu haritasında görebilirsiniz; tüm tabela noktaları, su kaynağı, bisiklet tamir/bakımı, hastane, eczane, polis/jandarma gibi önemli noktalar ve antik kentler, tarihi kalıntılar, tabiat varlıkları gibi ilgi çekici yerler de harita üzerinde görülebilir (internet bağlantısı gerektirir).
  • Hangi rotaların kullanıma açık olduğunu görebilir, ona göre plan yapabilirsiniz.
  • Mevcut konum tuşuyla yakınınızdaki rotaları görebilir, kullanım esnasında rotanın neresinde olduğunuzu görebilirsiniz (internet bağlantısı gerektirir).
  • Proje, paydaşlar, bölge değerleri hakkında kısa bilgi edinebilirsiniz.
  • Rota ve işaretlemeler hakkında bizimle irtibata geçebilir, hasar ihbarında bulunabilirsiniz (internet bağlantısı gerektirir).
  • Tanıtım filmini izleyebilir (internet bağlantısı gerektirir), güzergahı tanıtıcı fotoğrafları görebilirsiniz.

ECO Trails mobil uygulaması ile neler yapamazsınız?

  • Uygulama bir navigasyon programı değil; bu sebeple otomatik rota izleme yapamazsınız.
  • Kendi rotanızı uygulama üzerinden oluşturamazsınız.

Mobil Uygulamayı kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Mobil uygulamanın asli amacı, doğadaki yönlendirme işaretleriyle beraber rotaların güvenli kullanımını sağlamaktır. Rotaları kullanmadan önce mutlaka işaretleme yönteminin ve dikkat edilmesi gereken hususların anlatıldığı “Önce Oku” bölümünü okuyunuz.

Bisiklet rotalarının tamamı, yürüyüş rotalarının ise çoğunluğu kullanıma açıktır. Yürüyüş rotalarının bir kısmı, işaretlemesi devam ettiğinden geçici bir süreliğine kullanıma kapalı olup “kapalı-closed” şeklinde adlandırılan bu rotalar “Yürüyüş Rotaları” bölümündeki listenin sonunda verilmiştir. Alternatif olarak, haritada herhangi bir rota tıklanarak isminden rotanın kapalı olup olmadığı da görülebilir. Kullanıcıların işaretlemesi devam eden bu rotaları kullanmamaları, herhangi bir rotayı kullanmadan önce rota listesinden kullanım durumunu ve zorluk derecesini kontrol etmeleri önerilir.

Rotalar başka nereden temin edilebilir?

Mobil uygulamanın yanı sıra ECO Trails rotaları theecotrails.com.tr adresinden de görülebilir ve ücretsiz olarak .GPX ve .KMZ formatında tek tek veya bütün olarak indirilebilir. Kısa süre içinde tüm rotalar Wiciloc ve benzeri rota paylaşım sitelerinde ücretsiz olarak yer alacak.

1062