TOBB, 154 İLÇEYE 154 YENİ OKUL KAZANDIRACAK


 “81 İlde 81 Okul” kampanyasında son noktaya gelen TOBB, eğitimde yeni bir projeye imza attı. TOBB ve MEB arasında imzalanan “Ulusal Eğitime Katkı Protokolü” kapsamında 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırılacak. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında “Ulusal Eğitime Katkı Protokolü” imzalandı. Protokol kapsamında 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırılacak. TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda düzenlenen protokol töreni ile proje kamuoyuna duyuruldu. Projenin detaylarının da açıklandığı törene, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, 365 Oda – Borsa Başkanı katıldı. Törene Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan katılım sağladı.

TOBB olarak Türkiye’nin öncelikli meselesinin eğitim olduğuna inandıklarını ifade eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak eğitime yönelik yaptıkları toplam yatırım ve desteklerin toplam hacminin 3 milyar 587 milyon liraya ulaştığını söyledi. Başkan Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Özel sektör olarak, nitelikli çalışan bulamamaktan, mesleki eğitimin ihtiyaçları karşılamamasından şikayet ediyorduk. Mesleki eğitimde kamu-özel sektör iş birliğini artırmak, özel sektörün rolünü güçlendirmek istiyorduk. Mesleki eğitim, özel sektörün insan kaynağını karşılamada en önemli vasıta olsun istiyorduk. Bu bizim 20 senedir gündemimizde olan bir konuydu. Bu kapsamda başlattığımız ‘81 İlde 81 Okul’ projemizin sonuna geliyoruz. Şimdi yeni ve daha büyük bir işe girişiyoruz. 154 ilçede 154 yeni okul için harekete geçiyoruz. Odalarımızın ve Borsalarımızın faaliyet gösterdiği 154 ilçemize daha, yeni okullar kazandırıyoruz. İlçelerimize, hayırlı ve uğurlu olsun. Hamdolsun, bir zamanlar uzak birer hedef olarak duran eğitim ve sosyal sorumluluk projelerini, bugün gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, imzalanan bu protokol ile TOBB tarafından Türkiye’ye kazandırılan eğitim tesisi sayısının 307’ye ulaştığının bilgisini vererek, yapılmış 153 okul ve yapılacak 154 yeni eğitim tesisine ilişkin bilgileri paylaştı. Hisarcıklıoğlu, eğitime yapılan yatırımların asla zarar edilmeyeceğinin bilinciyle çalıştıklarına dikkati çekerek, “Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz.  Türkiye’nin girişimci gücü olarak, ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise, en zararsız ve riski olmayan yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğuna dikkati çekerek, “Ülkelerin en kalıcı ve sürdürülebilir sermayesi beşeri sermayedir. Onun için tüm ülkeler gibi Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı olarak, beşeri sermayemizin niteliğini artırmak ile ilgili gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Sadece kamu kaynakları ile yatırım değil, eğitime gönüllü paydaşlarla birlikte eğitim yatırımlarını yönetmenin de çok kıymetli olduğunu belirten Özer, “Milli Eğitim Bakanlığının en kadim ve en güçlü paydaşı TOBB ile çocuklarının nitelikli eğitime erişimini, kapasitesini ve verimliliğini artırmadaki iş birliğinden dolayı gerçekten mutluluk duyuyorum.” dedi.

Bakan Özer, Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili yaptıkları dönüşümün, yıllardan beri işveren tarafından dile getirilen, “Aradığım elemanı bulamıyorum, çırak gelmiyor, kalfa gelmiyor” sözlerini tarihin çöplüğüne atacağını söyledi.

490

Haber görselleri