TOBB DİJİTAL YOLCULUK EĞİTİMLERİ MUĞLA’DA


KOBİ’lerin dijital dünyada iş yapabilme yetisini ve e-ticaret ekosisteminin sağlayacağı faydalar konusundaki farkındalığını arttırmak üzere, Muğla’da TOBB Dijital Yolculuk Eğitimleri yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde, KOBİ’lerin dijital dünyada iş yapabilme yetisini ve e-ticaret ekosisteminin sağlayacağı faydalar konusundaki farkındalığını arttırmak üzere planlanan ‘Dijital Dönüşüm, E-Ticaret ve E-İhracat Eğitimleri’ Muğla’da Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Sektör paydaşlarının destekleri ile 81 ili kapsayacak şekilde planlanan eğitimler kapsamında 12 Aralık Çarşamba günü Muğla’da gerçekleştirilen eğitimlere, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Yönetim Kurulu Üyeleri Selma Ünal ve Mehmet Dişcigil, Meclis Üyeleri Zekai Çakmak ve Recai Keçeci başta olmak üzere MUTSO üyeleri ve üniversiteden ilgili bölüm öğrencileri katıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan şunları kaydetti: “Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve çatı kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, ticaretin dijitalleşmesini yürekten destekliyoruz. E-ticaret, sınırlı bir alanda değil, tüm sektörlerde büyümek isteyen KOBİ’lerimizin kaçırmaması gereken bir fırsat. Buradan tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya ulaşmak mümkün. Müşteriler e-ticarete geçerken, geleneksel yöntemlerde takılıp kalan firmaların ayakta kalma şansı yok. Yeni teknolojilere uyum sağlamak için iş yapma biçimlerimizi değiştirmemiz gerekiyor. E-ticaretin kurallarına uygun hareket etmemiz gerekiyor. İstatistikler gösteriyor ki, e-ticarette henüz yolun başındayız. Bugün için gerideyiz ama aradaki farkı hızla kapatabiliriz. İnternet bağlantısı yaygınlığı, kalitesi ve akıllı telefon kullanım oranlarında batı ülkelerine benziyoruz. Ülkemiz nüfusunun yüzde 90’ı mobil bağlantıya sahip. Sosyal medyada çok aktifiz ancak internetin sunduğu fırsattan tam olarak faydalanamıyoruz. Bunun en önemli nedenlerinin başında güven eksikliği geliyor. Bizdeki bu güvensizlik e-ticaretin gelişmesini engelliyor. İnsanlar kredi kartı bilgilerini online mecrada paylaşmak, tanımadığı satıcıdan ürün almak istemiyor. İnşallah kamu ve özel sektör işbirliğiyle yapılan çalışmalarla bu güven problemi ortadan kalkacak ve dünyanın önde gelen ülkeleri arasına gireceğiz.”

Başkan Ercan’ın konuşmasının ardından sırasıyla kürsüye gelen Eticaret Merkezi  Genel Koordinatörü Sami Altınkaya, 3GEN Teknoloji CEO’su Engin Özge, Eticaret Merkezi Direktörü Mehmet Erdemi ve Eres Medya CEO’su Yılmaz Eres e-ticaret ekosistemi ve dijital dünyanın ince çizgilerinden, verimli ve sürdürülebilir bir iş modeli yaratmaya kadar bir çok konuya ilişkin bilgilerini ve tecrübelerini aktardılar.

Tüm gün süren ve yaklaşık 60 kişinin katıldığı eğitimler oldukça beğeni topladı.

 

746

Haber görselleri