TOBB – GOOGLE İŞBİRLİĞİYLE DİJİTAL ATÖLYE EĞİTİMLERİ


Başkan Karakuş, Google Türkiye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB ve İŞKUR iş birliğiyle geliştirilip hayata geçirilen Van TSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dijital Atölye Eğitimine katıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, Van’da düzenlenen  Dijital Atölye Eğitimine katıldı. Google Türkiye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğiyle geliştirilip hayata geçirilen eğitim 9 Kasım Perşembe günü Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Google; herkesin internetten en etkin şekilde faydalanma fırsatına sahip olabilmesi için; Türkiye’ye özel içerikle hazırlanan ve ücretsiz bir eğitim hareketi olan “Dijital Atölye” projesi ile Vanlı katılımcılara eğitim verdi.

TOBB ve İŞKUR iş birliğiyle geliştirip hayata geçirilen Dijital Atölye eğitimleri yaratıcı fikrini işe dönüştürmek ve dijital dünyada kariyer fırsatlarını keşfetmek isteyen Vanlı gençlere ve girişimcilere, işlerini dijital fırsatlarla büyütmek isteyen KOBİ’lere, medya mensuplarına ve sivil toplum kuruluşlarına açık olarak düzenlendi.

Eğitimin açılış programında bir konuşma gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, Van’ın Muğla gibi tarım-hayvancılık, ticaret ve turizm şehri olduğuna dikkat çekerek, “Van, Ortadoğu’nun önemli bir merkezi.” dedi. Konuşmasında markalaşma konusuna değinen Karakuş, Coğrafi İşaret başvurusunda bulunulan ürünlerin, TOBB olarak  yakından takipçisi olduklarına vurgu yaptı.

Karakuş: “Dijital yeteneklerin geliştirilmesi için önemli adımlar attık.”

Başkan Karakuş şunları kaydetti: “20. Yüzyılın en önemli keşfi olan “İnternet ve Dijital Teknolojiler, yaşamın her alanını yeniden şekillendiriyor. Tüm sektörlerdeki ekonomik ve sosyal etkileşimi değiştirmeye devam ediyor. “Nesnelerin İnterneti, Sanayi 4.0, Bulut Teknolojisi, Yapay Zeka, Bilgiye Her Yerde Erişim, Hayat Boyu Eğitim” gibi yeni kavramlar hayatımıza giriyor ve hayatımızı değiştirmeye başlıyor.  Bizler, geleceğin Türkiye’sinin bugünün Türkiye’sinden daha müreffeh ve gelişmiş olmasını istiyoruz. Ülkemizin bu değişimi bir an önce yakalayabilmesinin dijital becerilere sahip nesiller ve şirketler yetiştirmekle mümkün olacağını düşünüyoruz. Çünkü biliyoruz ki, rekabetin inanılmaz boyutlara çıktığı günümüzde zenginleşmenin yolu eğitim ve ticaretten geçmektedir. 2000’lerin başına kadar Van’daki bir KOBİ’miz Malatya’daki, Bursa’daki bir KOBİ’yle rekabet ederken, bugün artık Van’daki bir KOBİ’mizin rakibi Şangay’daki bir başka KOBİ haline geldi. İşte bu duygudan hareketle TOBB ve Google Türkiye olarak işbirliğine karar verdik. Dijital Atölye adlı proje ile hem çevrimiçi hem de yüz yüze eğitimlerle gençlerimizin ve şirketlerimizin dijital yeteneklerini artırma yolunda önemli bir adım attık. Tamamen ücretsiz olan eğitimlerde katılımcıların dijital alandaki bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Çağımızda bu alandaki potansiyeli fark etmelerini sağlamaya çalışırken bir yandan da onları motive ediyoruz. Dijital dünyada denemekten yılmayan bireyler yetiştirmeyi istiyoruz. Nüfusumuzun yüzde 57’si 35 yaş altında olan ülkemizde dijital yeteneklerin edinilmesi, artırılması ve yaygınlaştırılması ülkemiz ekonomisi açısından son derece önemlidir. Avrupa’dan ortalama olarak 10 yaş kadar genç olan toplumumuz ile küresel ekonomideki ağırlığımızı artırmak için dijital dünyada icat çıkarmak zorundayız. Yeni kurulan dünyada biz de varız diyebilmeliyiz. Bunun yolu da öncelikle gençlerimizi bu alana sevk etmekten geçiyor.”

KOBİ’Ler Rekabette Avantaj Yakalayacak

Dijital Atölye programı kapsamında KOBİ’ler ve gençler için ayrı ayrı eğitim modülleri tasarlandı. KOBİ’ler için hazırlanan eğitimler kapsamında şirketlerin online dünyada varlıklarını oluşturma, arama ve dijital pazarlama olanaklarını daha etkin bir şekilde kullanabilmesine destek olacak bilgiler paylaşıldı. Düzenlenen eğitimlerle, KOBİ’lerin yarının iş modellerini bugünden yakalamaları için bir yol haritası çizilirken, işletmelerin verimliliklerini artırıp rekabette öne çıkmalarına destek verilmesi için bilgiler paylaşıldı.

1410

Haber görselleri