TOBB KGK EGE BÖLGE TOPLANTISI UTSO'DA YAPILDI


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Ege Bölge Toplantısı 22 Şubat Cumartesi günü TOBB Uşak Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO)’nda gerçekleşti.

Toplantıya, TOBB Girişimcilik Müdürlüğü Uzmanı Handan Köse, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Ege Bölge Başkanı Esen Türker, TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, MUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Deniz Dakikoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal, Başkan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Aslı Karataş, Ayşe Nurdan Aras, Duygu Ağırman, Aylin Kurt Özyurt, Feray Serat, Kurul Üyeleri Büşra Tuncer, Hicran Yeşertener,  Nurgül Candan, Gamze Demirci, Ege Bölgesi’nde yer alan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları ve üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasın iller arası diyalog ve işbirliğinin önemine değinen TOBB Uşak Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Aysel Karaman, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 2007 yılında kurduğu TOBB Kadın Girişimciler Kurullarının yaptıkları çalışmalarla Türkiye’deki tüm girişimciler içinde %4 olan kadın girişimci oranı günümüzde %10’ları bulduğunu ifade ederek çalışmalarında verdiği desteklerden dolayı kendisine teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.

Karaman konuşmasına, Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün;  ‘’Bir toplum aynı gayeye kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur’’ sözünü hatırlatarak devam etti.  ‘’Bugün burada yaratacağımız sinerji ile şüphesiz ki; vizyon ve bilgi dağarcığımızı geliştirirken, deneyimlerimizle, paylaşımlarımızla; yeni girişimcilere, gençlerimize, kadınlarımıza yol gösterici olmayı ve yeni iş ilişkileri geliştirmesini hedefliyoruz’’ dedi.

Programda sektörel görüşmelere geçilmeden önce gazeteci, yazar, iletişim uzmanı İrfan Atasoy’un sunumuyla iletişim, empati ve bireysel motivasyon üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşinin ardından gıda, tekstil, sağlık, sigorta sektörlerini bir araya getirerek network çalışmaları gerçekleştirildi.

623

Haber görselleri