TURİZM AR-GE ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ


MEB “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” kapsamında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çevrim içi  “Turizm AR-GE Okulları Yiyecek, İçecek ve Konaklama, Seyahat Hizmetleri Çalıştayı” düzenledi. Çalıştayda MUTSO Başkanı Ercan, projenin özel sektöre avantajlarını aktardı.

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” kapsamında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çevrim içi  “Turizm AR-GE Okulları Yiyecek, İçecek ve Konaklama, Seyahat Hizmetleri Çalıştayı” düzenledi. Mesleki Eğitimde İnovasyon, Meslek Lisesi Öğrencilerinin İstihdamı, Teknolojik Alt Yapı Destekli Ürün Çıktısı, Öğretmen ve Öğrenci Yeterlilikleri, Beceri Eğitiminde İşletme Matrisi konu başlıkları altında düzenlenen çalıştay; Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, çeşitli üniversiteler, İŞKUR, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları iş birliğinde gerçekleştirildi.

Mesleki eğitim ve turizm alanında ülkenin önde gelen akademisyenleri, sektörün önde gelen yöneticileri ve 55 ilden 300’e yakın öğretmenin katılım gösterdiği çalıştayda, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan vizyon konuşmacısı olarak, projenin Muğla’daki reel sektöre avantajlarını aktardı.

Çalıştayda konuşan Başkan Mustafa Ercan şunları kaydetti: “Turizm Meslek Lisemizin yeme içme ve konaklama alanlarında AR-GE okulu olması, ülke genelinde bu bayrağı taşıyor olması bizler için gurur verici. Muğla’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından birinin temsilcisi olarak bunun bizler için önemi yadsınamaz. Bildiğiniz üzere, Muğla turizm, tarım ve madencilik şehri. İlin ekonomisi üçlü sacayağı şeklinde birbiriyle ilintili. Muğla’nın bilinirliğini arttıran, Muğla’yı bir marka yapan en önemli sektör ise kuşkusuz turizm. Bodrum, Marmaris, Göcek, Köyceğiz, Dalaman, Akyaka, Fethiye, Datça yurt içinde ve yurt dışında öncelikli tercih edilen tatil yöreleri. Kral mezarları, antik şehirleri, eşsiz ören yerleri ile kültür turizminde ilimizin her bir metre karesinden bir değer fışkırmakta. Ayrıca alternatif spor ve sağlık turizminde de adından başarıyla söz ettirmekte. Tüm bu alanlarda faaliyet gösteren işletmelerimiz ilimizi başarıyla temsil ediyorlar fakat hepsinin ortak bir sorunu var. Nitelikli insan gücü. Bu nedenle bu projenin ortaya çıkması ve ilimizin bu projede bayrağı taşıması özel sektör temsilcisi olarak bizler için oldukça kıymetli. Turizm ile ilişkili işletmelerimiz yerli ve yabancı turistlerle birebir iletişime geçen, ilimizin ve dolayısıyla ülkemizin imajını yansıtan önemli bir vizyon üstlenmektedirler. Buralarda istihdam edilen yetişmiş insan gücüne, kalifiye elemana ihtiyacımız var.  Muğla’da uygulayalım, başarıya ulaşalım ve ülke geneline yayalım.”

656

Haber görselleri