TURİZM İÇİN YENİ BİR DESTİNASYON: HİNDİSTAN


MUTSO Heyeti Hindistan’da düzenlenen turizm fuarına katılarak, Muğla’nın turizm kapasitesini ve alternatif turizm olanaklarını anlattı.

Hindistan’ın Mumbai şehrinde 9-11 Şubat tarihlerinde düzenlenen IITT Uluslararası Gezi ve Turizm Fuarında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Heyeti yerini aldı.  MUTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Yönetim Kurulu Üyeleri N. Fatih Dağdelen ve Hasan Şahin’in katılım sağladığı fuarda, Hintli acenteler Muğla standına büyük ilgi gösterdiler.

Hindistan ile gerçekleştirilecek turizmin, film endüstrisi, düğün turizmi ve turistik amaçlı olarak üç ayrı grupta değerlendirilmesi mümkün. Bu kapsamda fuar boyunca turizm acenteleri ve film endüstrisine hizmet veren acentelerle görüşmeler gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Karakuş, İstanbul, Antalya ve Kapadokya’nın, kısmen de olsa Pamukkale’nin Hindistan pazarında tanındığı, Muğla ile ilgili bilgisi olan acente sayısının ise oldukça az olduğunu gözlemlediklerini, bu nedenle Muğla’nın bilinirliğini arttırmak ve tanıtımını yapmak adına bu fuara gerçekleştirilen katılımın faydalı bir adım olduğu düşündüklerini kaydetti.

1057

Haber görselleri