TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ULA'DA COŞKUYLA KUTLANDI


Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Ula’ya gelen 90 turist, hem tarihi ve kültürel yerleri gezdi hem de birbirinden eğlenceli yarışmalarla doyasıya eğlendi.

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası, Muğla’nın tüm ilçelerinde farklı etkinliklerle kutlandı. Muğla Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ula Belediyesi, Ula Kaymakamlığı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Ula Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Muğla Gastronomi Mutfak ve El Sanatları Derneği işbirliğinde Ula’ da düzenlenen ve tüm gün süren programa Dalyan, Marmaris ve Akyaka’da tatil yapan 90 turist katılım sağladı. Etkinliklerde MUTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ile Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kayacık ve Mehmet Dişcigil hazır bulundu.

Program sabah saatlerinde İdyma ve Thera Antik Kentlerine ziyaret, Kadın Azmağı’nda tekne turu ve Ula Göleti gezisi ile başladı. Öğleden sonra saatlerinde Vali Orhan Tavlı başta olmak üzere il ve ilçe protokolünün katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Sonrasında Halk oyunları gösterileri, yarışmalar ve düğün yemekleri ikramının yapıldığı etkinliklerde yabancı turistlerin ilgisi oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Program tarihi Ula evlerini ziyaret ile Yüksel Aksu söyleşisi ve Dondurmam Bayrak filmi gösterimi ile sürdü.

391

Haber görselleri