TÜRK POLİS TEŞKİLATI 172 YAŞINDA


Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Kızılay Muğla Şubesi, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü kapsamında Muğla İl Emniyet Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Türk Polis Teşkilatının 172’nci kuruluş yıl dönümü gerekçesiyle ziyaretleri kabul eden Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, 10 Nisan Pazartesi günü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ve Kızılay Muğla Şubesini ağırladı. Ziyarette, MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, MUTSO ve Kızılay Muğla Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil, Kızılay Muğla Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Yüksel ve Sultan Yılmaz yer aldı.

Başkan Bülent Karakuş’un Polis Haftasını kutlamasının ardından, “Bizlerle bir arada olmanız, bu ziyaretleriniz bizleri mutlu ediyor ve güçlü kılıyor.” diyen İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya şunları kaydetti: “Teşkilatımız Osmanlı döneminde kuruldu ama her daim genciz. Polis Haftası etkinlikleri kapsamında şehit ailelerimizi evlerinde ziyaret ettik, şehitlerimiz için vatandaşlarımıza lokma ikramında bulunduk ve şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ettik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, engelleri ailelerimiz, okullarımız ve Kızılay Derneğimiz ile birlikte, polis haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirmek isterdik. Ancak hem terörle mücadele kapsamındaki çalışmalarımız hem de referanduma az bir sürenin kalmış olmasıyla yoğun bir şekilde çalışıyor ve güvenliğimizi üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Terörle mücadele sürecinde, kalleş yapıların turizm bölgelerine yapmaları olası saldırıların önlenmesi amacıyla 7/24 çalışıyoruz. Omuzumuzdaki yük büyük ve inanın gün bize yetmiyor.”

İl Müdürü Hakan Çetinkaya’nın açıklamaların ardından konuşan Başkan Karakuş, “Yüzde 100 bir engelleme yapmak mümkün değil ancak Muğla’da günümüz bu kadar güzel geçiyorsa bu sizin sayenizde. Bu hafta Suriye ve İran sınırlarına gittim. İnanın hiçbir güvenlik sorunu yok. Güvenlik üst düzey. Buradan yada yabancı ülkelerden bakıldığında orada sürekli bombalar düşüyor gibi bir algı var. Bu algı o bölgedeki yatırımcıları olumsuz etkiliyor ancak yatırımlar sürüyor. Güvenli olmayan bir noktada yatırımcının ne işi var? Hakkari’de Esendere Gümrük Kapısı da açıldı. Yüksekova bu durumdan olumlu olarak etkilenecek diye bekliyoruz.” dedi.

“Sizlerden bunları duymak bizler için gurur verici.” diyen Çetinkaya, “Büyük güçler artık sıcak savaşa girmek yerine terör ile ortalığı karıştırıyorlar. Yaratılan algı bu noktada önemli. Suriye’de bir noktada yaşanan karışıklık sanki Türkiye’nin turizm bölgelerinde de yaşanıyormuş algısı yaratılıyor. Devletimiz güçlü. Tüm güvenlik güçlerimiz bir bütün olarak görevlerini yapıyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Sohbetle ve önerilerle gerçekleştirilen ziyaretin ardından heyet, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Karayel’i de ziyaret ederek Polis Haftasını kutladılar.

2400

Haber görselleri