UNESCO DÜNYA MİRASI TEMELİNDE MUĞLA KÜLTÜREL VE DOĞAL VARLIKLARININ FARKINDALIK VE KAPASİTE OLUŞTURMA EĞİTİMİ SONUÇ RAPORU AÇIKLANDI


Unesco Dünya Mirası Temelinde Muğla Kültürel Ve Doğal Varlıklarının Farkındalık ve Kapasite Oluşturma Eğitimi Sonuç Raporu MUTSO Hizmet binasında düzenlenen toplantıda açıklandı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde sürdürülen MUĞLAPARK UNESCO Projesi kapsamında; Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2021 yılı Teknik Destek Programı desteğiyle 26 Eylül – 7 Ekim tarihlerinde 5 gün teorik 5 gün uygulamalı olmak üzere 10 gün süreyle gerçekleşen ‘Unesco Dünya Mirası Temelinde Muğla Kültürel ve Doğal Varlıklarının Farkındalık ve Kapasite Oluşturma Eğitimi’nin sonuç raporu MUTSO’da düzenlenen toplantıda açıklandı.

1 Şubat Çarşamba günü MUTSO hizmet binası meclis toplantı salonunda Proje Sorumlusu Dr. Tamer Özalp moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Başkan Yardımcısı Levent Ünver, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ile kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Eğitmen Yüksek Şehir Plancısı Evrim Ulusan eğitim çıktısı olarak Muğla’nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Liste Adaylık Başvurusuna yönelik Muğla kültürel ve doğal mirası muhtemel adaylık stratejilerini anlattı. Stratejilere yönelik yapılması gereken bilimsel araştırma, koruma ve yönetim çalışmalarını açıkladı.

 

 

354

Haber görselleri