ÜYELERE CANLI MÜZİK İZİN BELGESİ ANLATILDI


Aylık olağan Meclis toplantısını gerçekleştiren MUTSO, otel, restaurant ve market gibi müzik yayını yapılan işletmelere yönelik uygulanan Canlı Müzik İzin Belgesi hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nun aylık olağan toplantısı 24 Ocak Salı günü Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Meclis Başkan Yardımcısı Mevlüt Acar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil başta olmak üzere Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katıldığı toplantıya 9’uncu meslek komitesi bünyesinde faaliyet gösteren turizm-otel-konaklama sektör temsilcileri davet edildi.

Mayıs 2016 itibariyle Büyükşehir Belediyesi kapsamına giren Canlı Müzik İzin Belgesi, kapsamı ve uygulama alanları bilinmemekte ve üyeler cezai işlemlere maruz kalmaktaydı. Bu kapsamda bir çalışma yapan MUTSO Meclisi, toplantıya Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkililerini ve Gümüşsu Çevre İSG yetkililerini davet ederek bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya katılan Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Şube Müdürü Aylin Aydın, Çevre Mühendisi Şengül Türküz, Gümüşsu Çevre İSG Makine Mühendisi Osman Nuri Bağlan ve İbrahim Yağmur, Meclis Üyelerini ve 9’uncu Meslek Komitesi üyelerini bilgilendirdi.

Çevre Şube Müdürü Aylin Aydın gürültü kirliliğinin mevzuattaki yeri, canlı müzik ve eğlence yeri kapsamları ve canlı müzik izni alması gereken alanlar hakkında bilgi paylaşımında bulunurken, Makine Mühendisi Osman Nuri Bağlan, çevresel gürültünün ölçülmesi ve değerlendirilmesi, ölçümün yapılması gereken zamanlar, ölçüm yaptırmak isteyen işletmelerin yapması gerekenleri aktardı. Açıklamaların ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümü ile üyeler merak ettikleri konulara ilişkin bilgilendirildi.

MUTSO Meclisi, bilgilendirmelerin ardından Şükrü Altınay’ın Divan Başkanlığında, gündem maddelerini görüşmek ve karara bağlamak amacıyla toplantıyı başlattı. Gündem kapsamında Yönetim Kurulu Başkanı  Bülent Karakuş, Yönetim Kurulunun aylık faaliyetleri ve çalışmaları kapsamında bir sunum yaparak Meclis Üyelerini bilgilendirdi.

2087

Haber görselleri