VALİ CİVELEK’TEN ÖZEL SEKTÖRE DESTEK


VALİ CİVELEK’TEN ÖZEL SEKTÖRE DESTEK

MUTSO Heyeti, Muğla’da geçtiğimiz hafta göreve başlayan Vali Esengül Civelek’i makamında ziyaret etti. Heyet, Vali Civelek’e yeni görevinde başarılar dilerken, Vali Civelek, meslek odaları ve özel sektöre destek vermeye her zaman için hazır olduklarına vurgu yaptı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şükrü Altınay ile Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’un da aralarında bulunduğu, MUTSO Meclisi ve Yönetim Kurulu Üyelerinin oluşturduğu bir heyet, 11 Temmuz Salı günü Valilik Makamına bir ziyaret gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta Muğla’da göreve başlayan Muğla Valisi Esengül Civelek’i makamında ziyaret eden MUTSO Heyeti, Vali Civelek’e yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyarette konuşan Başkan Karakuş, “Şehrimize hoş geldiniz. Yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. İlimizde turizm, tarım ve madencilik ağırlıklı sektörlerimiz. Odamız da Muğla merkez ve sekiz ilçeye bakan bir sivil toplum örgütü. Her ilçemizde etkinlikler düzenlemeye özen gösteriyoruz. Arkadaşlarımız da çeşitli ilçelerimizden Yönetim Kurulumuzda ve Meclisimizde görev alan arkadaşlarımız. Temsiliyette, her ilçemizden arkadaşlarımızın yer almasına özen gösteriyoruz. Biz Oda olarak her türlü işbirliğine açığız. Sizleri de etkinliklerimizde görmek bizler için oldukça memnuniyet verici olacaktır.” dedi. 12 Temmuz itibariyle meslek hayatında 38’inci yılına gireceğinin altını çizen Vali Civelek, “Bu meslek yaşamım boyunca, ağırlıklı olarak özel sektörün lokomotifi, itici gücü olabilecek misyonu taşıdım. Bu misyon Valiliğimde de devam ediyor. Bu nedenle sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyarım. 6 yıldır Vali olarak görev yapıyorum. İlk görev yerim Yalova’ydı. Yalova çok genç bir ildi.  Kentin kimliği çiçekçilik ve tarımdı. Daha sonra Kırklareli’nde görev yaptım. Burası da sanayi açısından oldukça büyük ve güçlü bir ildi. Şimdi Muğla’dayım ve Muğla turizm başta olmak üzere aynı zamanda bir tarım ve madencilik şehri. Burada bu alanlarda her türlü hizmet vermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Bürokratların ekonomiye olan ilgilerinin genellikle az olduğuna dikkat çeken Başkan Karakuş, ekonomist kimliği, ekonomik yatırımların yapılması ve kadın girişimciliğe ilişkin özel ilgisi nedeniyle Vali Civelek’e ayrıca teşekkürlerini sundu.

Vali Civelek, “özel sektör temsilcileri ve bir sivil toplum kuruluşu olarak ilimiz için ve ülkemiz için oldukça kıymetlisiniz. Sektör temsilcileri ile bir arada olmak bana güç veriyor. Rolünüzün önemini çok iyi biliyorum. Tüm bunların yanı sıra kadınların imkanlarını güçlendirmek adına pozitif ayrımcılıktan yanayım. Bu makamlar gelip geçici. Önemli olan bu makamdayken nasıl anıldığım değil, bu makamdan ayrıldığımda nasıl anılacağım. Bunu önemsiyorum. Ziyaretiniz için tekrar teşekkür ederim.” dedi.

1212

Haber görselleri